Mike Kwakernaat: ,,Er kan voor iedereen persoonlijk een haarkleur uitgekozen worden en dat zie je terug in het straatbeeld.”
Mike Kwakernaat: ,,Er kan voor iedereen persoonlijk een haarkleur uitgekozen worden en dat zie je terug in het straatbeeld.” Eline Lohman

Haarkleurspecialist is in opkomst

14 april 2023 om 08:59 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM Het kleuren van het haar is specialistisch werk, waarvoor allerlei technieken kunnen worden ingezet. Meer en meer mensen kiezen daarom voor een specialist wanneer het haar voorzien moet worden van een nieuw kleurtje.

Het kappersbezoek van vroeger, waarbij dames de haren lekker in de krul lieten zetten en veelal onder een droogkap te vinden waren, is nu niet meer. Mensen zien een bezoekje aan de kapper nu vooral als een eigen momentje. Ze willen daarom graag in de watten worden gelegd – ook als het gaat om het kleuren van het haar. Waar vroeger gewoon voor ‘zwart’ of ‘bruin’ gekozen werd als nieuwe haarkleur, zijn nu heel veel kleurnuances mogelijk. 

DIVERSE TECHNIEKEN 

Hierbij worden diverse technieken gebruikt. De meest bekende is de folietechniek. Hiermee worden met het gebruik van aluminiumfolie plukjes haar lichter of donkerder gemaakt. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld kleurcorrecties aan te brengen. Welke techniek er ook gebruikt wordt, het kleuren van haar vergt wel wat en daarom kan een kleurspecialist uitkomst bieden. Een van die kleurspecialisten is Mike Kwakernaat van Kapsalon Kamsteeg in Hardinxveld-Giessendam. Hij vertelt dat steeds meer mensen niet meer zelf aan de gang gaan met verf en kwast, maar dat zij ervoor kiezen om hun haar te laten kleuren door een professional.

VAKER NAAR DE HAARKLEURSPECIALIST 

De trends in haarkleuren zijn volgens Kwakernaat momenteel: heldere, lichte blondtinten, kopertinten en espresso bruintinten en de kleurcombinatie van bruin en blond: ‘bronde’. ,,In de coronatijd deden mensen wat langer met hun kapsel omdat ze niet naar de salon konden. Zij kozen voor een kleur die wat dichter bij de eigen haarkleur ligt, van nature vaak blond of lichtbruin. Zodat uitgroei niet zo zichtbaar was. Vandaag is er weer meer vraag naar wat fellere haartinten.”

,,Mensen kiezen echt voor een specialist wanneer ze een andere haarkleur willen”, vervolgt de kleurspecialist. ,,Er kan voor iedereen persoonlijk een haarkleur uitgekozen worden en dat zie je terug in het straatbeeld, want er zijn tegenwoordig zóveel verschillende kleurtinten in de kapsels te zien. Een mooie ontwikkeling. Alleen al omdat wanneer je nu iemand ziet met bijvoorbeeld felle kleuren, dat normaal gevonden wordt. De grens is verlegd. Met kleur kun je het zo gek maken als je zelf wilt: highlights, of juist een compleet andere kleur. Zolang het haalbaar is, staan wij er als kleurspecialisten achter.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Kapsalon Kamsteeg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie