Team moedigt estafetteploeg aan
Team moedigt estafetteploeg aan DWF

Goed begin van het seizoen voor Door Water Fit

24 september 2023 om 16:20 Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Na vijf weken trainen, is zaterdag 24 september het nieuwe seizoen begonnen voor Zwem- en Polovereniging Door Water Fit (DWF). Het was een mooie eerste wedstrijd waarbij zeventien persoonlijke records (PR) en zeven medailles zijn behaald.

De wedstrijd is van start gegaan met de 4x50m schoolslag estafette voor jongens, bestaande uit Matthijs Biesheuvel, Django Daems, Guus van Wingerden en Milan van Renswoude. Deze vier jongens zwommen snel en finishte als tweede. Matthijs verbeterde als startzwemmer zijn eigen tijd op de 50m schoolslag met ruim twee seconden. Later in de wedstrijd zwom hij de 50m schoolslag nog een keer. Matthijs verbeterde zijn tijd met zes honderdste en behaalde een bronzen medaille.

De 100m vrije slag stond voor veel zwemmers op het programma. Sanne Nederveen verbeterde haar tijd met tien honderdste en behaalde een bronzen medaille. Ook Dena Ambachtsheer verbeterde haar tijd met drie seconden. Dit was nog niet genoeg en op de 50m vrije slag zwom ze een PR van een halve seconde. Als laatste zwom Dena de 50m schoolslag en verbeterde haar tijd met één seconde. Dena kan met trots terugkijken naar de eerste wedstrijd van het seizoen.

Roos van Wingerden laat zien snel te zwemmen. Op haar eerste afstand 100m wisselslag zwom ze een PR van ruim tien seconden en verbeterde hiermee de meeste tijd. Ze zwom zo snel dat ze een gouden medaille behaalde. Ook op haar tweede afstand 50m rugcrawl zwom ze een PR van twee seconden en behaalde haar tweede gouden medaille in de wedstrijd.

De wedstrijd werd afgesloten met twee estafettes. De 4x50m vrije slag estafette voor meisjes, bestaande uit Dena Ambachtsheer, Faye van Es, Chantal Voorsluijs en Anne-Lotte de Vreede. Na een spannende race finishte het damesteam net als vierde. De 4x50m vrije slag estafette voor jongens, bestaande uit Kenji Bor, Sem van Hattem, Milan van Renswoude en Thijs Militie finishte als vierde.

Naast bovengenoemde prestaties waren er medailles voor Django Daems (2e), Sarah Mijnster (3e) en Lisa Nederveen (2x 2e). Er zijn PR’s gezwommen door Django Daems (1x), Faye van Es (1x), Sem van Hattem (1x), Sarah Mijnster (1x), Thijs Militie (1x), Lynn Vermeulen (1x), Chantal Voorsluijs (1x), Anne-Lotte de Vreede (1x) en Guus van Wingerden (1x). Volgende week zaterdag 30 september wordt het eerste deel van de Nationale Zwemcompetitie gezwommen in Sliedrecht.

advertentie
advertentie