Minioren zwemmers van Door Water Fit
Minioren zwemmers van Door Water Fit DWF

Jongste zwemmers Door Water Fit beginnen seizoen sterk

8 oktober 2023 om 19:18 Overig Deel je nieuws

BARENDRECHT/SLIEDRECHT – De jongste zwemmers van Zwem- en Polovereniging Door Water Fit zwommen zaterdag 7 oktober het eerste deel van het Minioren Circuit. De elf zwemmers behaalde samen dertien persoonlijke records (PR) en elf medailles.

De wedstrijd begon met de 4x50m vrije slag estafette. In de estafette zwommen Sem van Hattem, Silke Lagendijk, Milan van Renswoude en Roos van Wingerden. Startzwemmer Sem begon de estafette snel en lag meteen op de tweede plaats. Hij werd overgenomen door Silke die de tweede plek wist te behouden. Milan maakte de voorsprong groter met plaats 3 en slotzwemmer Roos finishte als tweede.

DWF verscheen met twee nieuwe zwemmers bij de wedstrijd. Luuk van Hattem en Silke Lagendijk. Ze hebben laten zien snel te zwemmen. Allebei verschenen ze drie keer aan het startblok voor de 50m rugcrawl, 50m schoolslag en de 50m vrije slag. Luuk en Silke kunnen trots terugkijken naar hun eerste wedstrijd.

Voor Lorraine en Emily Versteeg was dit de tweede wedstrijd. Lorraine zwom voor de eerste keer de 25m vrije slag, 25m rugcrawl en 25m schoolslag. Ze zwom zo snel dat ze op alle drie de afstanden als eerste finishte. Haar zus Emily zwom op de 50m vrije slag een PR van ruim twee seconden. Op de 50m schoolslag zwom ze een PR van tien seconden.

Aram Petrosyan liet zien in vorm te zijn. Hij verscheen drie keer aan de start. Op de 50m vrije slag verbeterde hij zijn tijd met twee seconden en behaalde de tweede plaats. Op de 50m schoolslag zwom hij een PR van een halve seconden en behaalde de derde plaats. Als laatst zwom hij de 50m rugcrawl en verbeterde zijn tijd met elf seconden. Dit is de grootste PR die is gezwommen tijdens de wedstrijd.

Naast bovengenoemde prestaties waren er medailles voor Matthijs Biesheuvel (2e), Milan van Renswoude (2x 2e) en Roos van Wingerden (2x 3e). Er zijn PR’s gezwommen door Matthijs Biesheuvel (1x), Django Daems (2x), Sem van Hattem (3x), Milan van Renswoude (1x), Roos van Wingerden (1x) en Guus van Wingerden (1x). De volgende wedstrijd is 28 oktober, het eerste deel van de Regio West Competitie, in Papendrecht.

advertentie
advertentie