Afbeelding
Fietsroutes

Leuke fietsroutes in omgeving Sliedrecht

9 april 2020 om 17:11 Partnercontent

Sliedrecht is een van de zogenaamde Drechtsteden in Zuid-Holland en is een prachtig gebied om heerlijke fietstochten te maken. Sliedrecht is een zeer oude stad die al sinds 1421 bestaat. Hierdoor vind je veel geschiedenis. Daarnaast is de Biesbosch vlakbij en vind je er veel polders en water, omdat het grotendeels ingepolderd land is. Hartstikke leuk om doorheen te fietsen.
 

1. Een fietstocht door de polders
Omdat het gebied rond Sliedrecht vroeger simpelweg water was, vind je hier veel polders. Sliedrecht zelf ligt aan het Merwedekanaal, daarboven vind je de polders. Hierdoor heb je schijnbaar oneindige uitzichten en talloze molens. Een prachtig gebied om een leuke fietstocht te maken. Deze route brengt je langs drie verschillende molens, waaronder De Vriendschap. Dit is een imposante stellingmolen uit 1890 die open is voor het publiek. Zeker een bezoekje waard! Voor een lekker hapje kun je bij de Burgemeester in Bleskensgraaf terecht. De route vind je hier!
 

2. Fietsen langs de molens van Kinderdijk
De Kinderdijk is een van de bekendste toeristische attracties in Nederland, maar veel Nederlanders zijn er nooit geweest. Tijd om er een keertje langs te komen tijdens een fietstocht! De Kinderdijkse Molens bestaat uit 19 molens, een indrukwekkend gezicht, zelfs als je als Nederlander dagelijks een aantal molens ziet. De molens zijn gebouwd om water uit de lager gelegen polders op te pompen en zijn nog steeds in gebruik. Daarnaast zijn twee molens te bezoeken, als je dit wilt doen moet je wel een goed tijdstip uitzoeken want het kan heel druk worden in de molens. De molens zijn alleen goed te zien op de fiets of lopend, dus dit is uitstekend geschikt voor een fietstocht. De route vind je hier!
 

3. Fietsen over het eiland van Dordrecht
Als je in Sliedrecht op vakantie bent is het zonde om helemaal geen bezoekje te brengen aan Dordrecht. Deze prachtige stad zit vol geschiedenis, maar op 'het eiland van Dordrecht' vind je ook prachtige natuur. Dit is een gevarieerde fietstocht waar je de hele dag over kunt doen. Je doet er ongeveer 2 uur over, maar er zijn allerlei mooie afstapmomenten. De route brengt je langs De Grote Kerk van Dordrecht, die in de 11de eeuw gebouwd is. Daarnaast kun je een bezoekje brengen aan het Huis van Gijn, om even te voelen hoe het was om als familie rond het jaar 1900 te leven. Verder brengt deze fietstocht je over de polders en zelfs een stukje door de Biesbosch. De route vind je hier!
 

4. Fietsen langs de Merwede
Langs de Merwede vind je allerlei eeuwenoude stadjes zoals Gorinchem, dat in 1382 al stadsrechten kreeg. Als je van geschiedenis houdt is dit een leuke fietstocht om te doen. In Gorinchem kun je even afstappen, rondlopen en wat lekkers eten. Het is een flinke fietstocht, dus vertrek 's ochtends vroeg zodat je alles lekker op je gemak kunt bekijken. Slot Loevestein moet je bijvoorbeeld zeker niet overslaan. Ook moet je onderweg een veerpontje over de Merwede nemen, om via de andere kant weer terug te fietsen. De route vind je hier!

Op pad met het hele gezin?
Het is natuurlijk hartstikke leuk om deze fietsroutes met het hele gezin te fietsen. Als je dit gaat doen, dan is het belangrijk dat je een goede fiets voor je kinderen aanschaft. Het is dan vooral belangrijk dat je een fiets met de juiste wielmaat hebt. De wielmaat bepaal je door te kijken naar de lengte van je kindje. Is je zoon of dochter bijvoorbeeld 145 centimeter lang, dan is een 26 inch omafiets een zeer geschikte fiets. Bij Fietsenopfietsen kun je een handige matentabel vinden waarbij je de inchmaten voor jouw gezin eenvoudig kunt bepalen.

Anne van den Houten

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie