Afbeelding
Ruimte in huis

Creëer meer ruimte met deze tips

9 april 2020 om 17:22 Partnercontent

Het is natuurlijk heerlijk om in een groot huis te wonen, maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Toch zijn er talloze manieren waarop jij je woning net wat ruimer aan laat voelen. Dit kunnen slimme optische trucs zijn, maar het is ook mogelijk om je huis zo efficiënt mogelijk in te richten. Hier lees je precies hoe je dat doet.

Plaats een aanbouw
De beste manier om meer ruimte te creëren is natuurlijk door extra vierkante meters aan je huis toe te voegen. Op je benedenverdieping is een serre al voldoende om je woning net wat ruimer aan te laten voelen. Op je bovenverdieping is het nooit verkeerd om een prefab dakkapel te laten plaatsen. Hiermee verwijder je een deel van je schuine dak en zorg je direct voor meer leefruimte. Hoeveel een dakkapel plaatsen gaat kosten is afhankelijk van de materialen die je gebruikt. Kunststof is de goedkoopste optie.

Kies voor lichte kleuren
Een lichte kamer oogt al snel een stuk ruimer. Donkere kleuren absorberen namelijk veel licht, wat zorgt voor een beklemmende uitstraling. Lichte kleuren reflecteren juist en maken je woning open en uitnodigend. Houd je huis daarom zo licht mogelijk met subtiele kleuren op de muren en meubilair met zachte tinten. Ben je een liefhebber van opvallende en donkere kleuren? Laat deze dan terugkomen in je accessoires.

Ga de hoogte in
Je hebt een beperkte hoeveelheid vloerruimte, maar wilt wel al je boeken, accessoires en foto's kwijt. Dat is geen probleem, want je muren zijn de perfecte plek om spullen tentoon te stellen. Benut de hoogte goed en hang meerdere plankjes op. Wees ook niet bang om voor hoge meubels te kiezen. Zo is een smalle, hoge boekenkast altijd beter dan een laag en breed model. Op deze manier kan je zo veel mogelijk kwijt, zonder je vloer te vullen met accessoires en meubilair.

Ga voor multifunctionele ruimtes
Het is niet nodig om voor iedere activiteit een aparte kamer in te richten. Zo heb je geen eigen bureau nodig, maar is je eettafel de perfecte plek om thuis te werken. Zorg dat je een klein wandkastje ophangt waar je al je belangrijkste werkspullen in kwijt kunt, en je multifunctionele werk- en eetplaats is af. Een hoogslaper is een goede manier om de ruimte in je slaapkamer slim te benutten. Onder het bed maak je de inloopkast waar je altijd al van droomde.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie