Afbeelding
Verbouwing

Tips om van je verbouwing een succes te maken

9 april 2020 om 17:25 Partnercontent

Of je nu een grote of kleine verbouwing in de planning hebt staan: een goede voorbereiding is het halve werk. Door vooraf duidelijke plannen te maken, weet je precies waar je aan toe bent. Dat maakt het makkelijker voor jou, maar ook voor de bouwvakkers die je inhuurt. Hier zijn een aantal manieren waarop jij jouw verbouwing een succes maakt.

Weet wat je moet uitbesteden
Wil je de kosten van je verbouwing drukken? Dan is het verstandig om een aantal klusjes zelf uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan sloopwerk, maar ook aan het afplakken van je vloer. Ben je handig met een kwast? Bespaar dan op de kosten om je huis te schilderen en voorzie je muren zelf van een likje verf. Voor sommige klussen is het wel handig om eerst het advies van een expert in te winnen, bijvoorbeeld wanneer je je trap gaat schilderen. Welke materialen heb je nodig om het beste resultaat te krijgen?

Vraag offertes aan bij meerdere aannemers
Heb je toch echt hulpkrachten nodig, zorg er dan voor dat je jouw bouwplannen bij meerdere aannemers voorlegt. Zo krijg je een goed idee van de kosten en lukt het je misschien zelfs om nog wat extra korting te regelen. Op deze manier vind je een aannemer die bij je past, maar die ook voordelige prijzen rekent. Wil je zeker weten dat je een goede keuze maakt? Vraag bij iedere aannemer dan ook om referenties van voormalige klanten.

Maak een duidelijke checklist
Je hebt je wensen met een aannemer besproken en misschien zelfs een bouwtekening laten maken. Toch is het belangrijk om extra controle te houden door ook een checklist te maken. Hier zet je alle klussen op die uitgevoerd moeten worden, eventueel onderverdeeld in kleinere stappen. Tijdens de verbouwing houd je deze checklist goed in de gaten, zodat je niks over het hoofd ziet.

Houd je buren te vriend
Voordat de verbouwing begint, is het slim om even met je buren te gaan praten. Wat kunnen ze verwachten? Op welke dagen wordt er verbouwd en voor hoe lang? Zo voorkom je klachten over geluidsoverlast. Zit de verbouwing er eenmaal op, nodig al je buren dan uit voor een borrel. Zo krijgen ze meteen de kans om je verbouwde huis te zien, maar bedank je ze ook voor hun geduld.

Anne van den Houten

advertentie
advertentie