Afbeelding
Tuintrends

De nieuwste tuintrends van dit voorjaar

9 april 2020 om 17:26 Partnercontent

Is je tuin aan een opknapbeurt toe of wil je je tuin gewoon een update geven? Laat je dan inspireren door de vijf nieuwste tuintrends en maak je tuin klaar voor het voorjaar.

Zit het hele jaar buiten
Een tuin moet tegenwoordig vooral multifunctioneel zijn; je moet er het hele jaar van kunnen genieten. Creëer daarom een plekje in je tuin, waar je zowel in de zomer als winter heerlijk vertoeft. Plaats daarom een overkapping voor de frissere dagen en combineer dit met een vuurkorf of vuurhaard, zodat je ook op deze dagen heerlijk warm zit. Voor de warme zomerdagen voorzie je het plekje ook van goede zonwering. Een uitvalscherm is bijvoorbeeld ideaal, wanneer je wil genieten in je tuin, zonder direct in de zon te hoeven zitten. Zo creëer je een plekje waar je zowel in de zomers als winter van geniet.

Kies voor een buitenkeuken
De buitenkeuken sluit perfect aan bij de trend om het hele jaar door van de tuin te genieten. Ook met frisser weer is barbecueën, grillen of gebruik maken van een pizzaoven namelijk een prima optie als je een overkapping in de tuin creëert. Maak van je buitenkeuken dan ook een gezellige plek waar je urenlang tafelt met je gezin en vrienden. De buitenkeuken maak je vervolgens af door ook voor een plek te zorgen waar je je drankjes koel bewaart.

Maak het kindvriendelijk
Niet alleen jij wilt dit voorjaar ontspannen in de tuin, ook de kinderen moeten zich buiten vermaken. Creëer dus een kindvriendelijk plekje in de tuin door te letten op een aantal zaken. Verwijder alle scherpe randen of andere gevaarlijke objecten in de tuin en kies voor gras in plaats van tuintegels. Uiteraard mag een speeltoestel, trampoline of schommel hierbij niet ontbreken. Je komt immers zelf pas echt aan ontspanning toe als de kinderen lekker aan het spelen zijn.

Ga voor duurzaam
De trend om voor duurzaam te gaan zien we in 2020 overal terug, waaronder in de tuin. Kies dus ook in de tuin voor duurzame en natuurlijke materialen. Recycle bijvoorbeeld oude spulletjes en knap je tuinmeubilair op in plaats van nieuwe meubels te kopen. Daarnaast past veel groen en natuurlijke kleuren en materialen zoals hout en rotan helemaal bij de duurzame trend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie