Afbeelding
Schutting

Hét moment om een schutting in je tuin te bouwen

4 mei 2020 om 13:35 Partnercontent

De lente is in volle gang en het weer laat zich van zijn zonnige kant zien. Ook omdat we door de bijzondere tijden meer aan huis zijn gebonden, is het nu een prima moment om in de tuin aan de slag te gaan, bijvoorbeeld met het bouwen van een schutting. Er zijn diverse goede redenen om je tuin hiermee af te schermen. Natuurlijk doe je dat uit privacy overwegingen, om het terrein rond je huis te beveiligen en om geluidsoverlast tegen te gaan. Ook creëer je met een omheining een plek waar er minder sprake is van wind en waar huisdieren vrij kunnen rondlopen. Maar niet in de laatste plaats draagt het bouwen van een schutting bij aan een mooie uitstraling en een prettige sfeer in de tuin. We inspireren je graag met diverse voorbeelden.

Warme uitstraling

Een schutting maken kan op allerlei manieren door gebruik te maken van verschillende materialen. Door de natuurlijke en warme uitstraling zijn houten schuttingen enorm populair. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en betaalbaar. Als je een schutting van hout behandelt met olie of beits, blijf je de fraaie houtstructuur zien. Daarom passen ze goed bij uiteenlopende stijlen van woningen. Een houten schutting maken kan bijvoorbeeld met houten palen en planken. Die zijn er in diverse houtsoorten, zoals geïmpregneerd bezaagd grenen. Deze houtsoort is zeer geliefd voor schuttingen omdat die prima bestand is tegen alle weersomstandigen, insecten en micro-organismen. Bovendien is het gemakkelijk te bewerken en heeft grenenhout een levensduur van zo’n tien tot vijftien jaar. Maak je een schutting met Red Cedar hout of Douglas hout, dan pluk je de vruchten van dezelfde voordelige eigenschappen. Ook voor de schuttingpalen zijn er diverse opties. Zo kun je kiezen voor hardhouten palen. De roodbruine kleur geeft ze een aangename, warme uitstraling. De palen geven je schutting een lange levensduur, omdat hardhout zelfs wanneer het in contact komt met natte grond maar liefst 25 jaar meegaat. 

Tuinschermen plaatsen 

Zoek je een mooi en solide alternatief voor het bouwen van een schutting? Dat vind je in het plaatsen van tuinschermen. Met kant en klare Douglas, hardhouten of geïmpregneerde tuinschermen, maak je ook eenvoudig zelf een mooie afscherming van je tuin. Een van de voordelen van tuinschermen is dat je hierbij stukken minder schroef- en boorwerk hoeft te verrichten. Ook zijn ze per schuttingdeel te vervangen of te demonteren. De palen van de tuinschermen zitten fraai in het zicht en worden niet verstopt achter de planken. Voor extra bescherming, kun je de houten schermen oliën of beitsen. Ook met een goede laag verf geef je ze een mooie uitstraling. Op welke manier voorzie jij de tuin van een prachtige omheining van hout?  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie