Afbeelding
Amslod

3 redenen om de elektrische fiets naar je werk te pakken

3 november 2021 om 07:17 Partnercontent

Iedere inwoner van Sliedrecht zal beamen dat autorijden in de spits vaak een onmogelijke opgave is. Bovendien is autorijden ook nog eens slecht voor het milieu én de gezondheid. Daarom zou het veel beter zijn wanneer meer van ons de fiets naar het werk zouden pakken. Gelukkig blijkt dit ook steeds vaker te gebeuren. Zeker rondom de Randstad. Met name de elektrische fiets wint aan populariteit voor woon-werkverkeer. Maar biedt een elektrische fiets nog wel dezelfde voordelen als een traditionele fiets wanneer je van en naar het werk pendelt? Hier vind je drie redenen om voortaan ook de elektrische fiets naar je werk te pakken.

1. Sneller op je werk         

Een elektrische fiets is natuurlijk niet zomaar een fiets. Met deze fiets ben je in staat om ontzettend snel te rijden. Zeker in de omgeving van Rotterdam ben je daardoor op sommige trajecten zelfs sneller dan met de auto. Daar is uiteraard veel voor te zeggen. Bovendien is er ook nog eens veel keuze in elektrische fietsen. Ook hebben steeds meer mensen hier ervaring mee. Hierdoor kun je online ontzettend veel verschillende reviews Amslod en andere e-bikes lezen. Zo weet je zeker welke elektrische fiets voor jou de beste keuze is. Daarnaast lees je zo ook meer over de snelheid van de fietsen. Naast de elektrische fiets bestaat namelijk ook nog de speed pedelec. Deze gaat zelfs tot maximaal 45 kilometer per uur. Hierdoor is bijna iedere dagelijkse reisafstand te overbruggen.

2. Meer bewegen         

In Nederland geldt een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid beweging van circa dertig minuten per dag. Dit lijkt misschien niet veel, maar toch hebben veel mensen moeite om dit überhaupt te kunnen halen. Hoewel een elektrische fiets de nodige trapondersteuning biedt en fietsen daardoor veel makkelijker wordt, betekent dit niet dat je zelf niets meer hoeft te doen. Ook zegt het niets over het aantal calorieën wat je tijdens het fietsen zult verbranden. Omdat fietsen met een e-bike een stuk gemakkelijker wordt, kun je veel langere fietstochten aan. Hierdoor verbrand je vaak even veel calorieën dan je zou doen met een kortere fietsrit zonder trapondersteuning. Bovendien beweeg je altijd meer en verbrand je altijd meer calorieën dan zittend in de auto of de trein. Zorg er wel voor dat je de juiste fiets koopt. De ene elektrische fiets biedt immers meer ondersteuning dan de andere. Lees Amslod fiets reviews om zeker te zijn van jouw keuze.

3. Beter voor het milieu         

Over dit voordeel wordt nog wel eens gediscussieerd. Want is een e-bike wel echt beter voor het milieu? Je hebt immers ook nog altijd een accu en oplaadpunt nodig. Toch betekent dit niet dat de e-bike het milieu evenveel belast als de auto of het openbaar vervoer. Het is immers niet voor niets dat ook steeds meer auto’s en bussen elektrisch rijden. Hiermee wordt immers de gigantische CO2-uitstoot verminderd. Volgens Milieu Centraal belast je het milieu maar liefst 40 keer minder als je de elektrische auto pakt naar het werk in plaats van de auto. Hierdoor is het pakken van de e-bike niet alleen goed voor jou om lekker meer in beweging te komen en meer in de buitenlucht te zijn, maar draag je ook nog eens je steentje bij aan het milieu!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie