Afbeelding
Foto via Grote Broer Kunsteducatie

Creatieve workshops voor kinderen in Sliedrecht

Partnercontent

Op de Prins Willem-Alexanderschool in Sliedrecht kunnen ze er inmiddels over meepraten: wat is het leuk om met de hele klas aan de slag te gaan met een culturele activiteit die eigenlijk voor iedereen nog helemaal nieuw is! Bij Grote Broer organiseren we al sinds 2001 originele en creatieve workshops op basisscholen door heel Nederland. Op de Prins Willem-Alexanderschool organiseerden we een workshop stop motion en een workshop filmtechnieken. Maar na al die jaren is ons repertoire natuurlijk stukken groter dan dat. We geven workshops op het gebied van dans, theater, muziek, circus, kunst en techniek en digitale media.

Kunsteducatie is altijd in beweging

Alles wat jij kunt bedenken, hebben wij in huis. En zo niet? Dan gaan we het maken. Kunst is namelijk altijd in beweging en dat betekent dat wij ook altijd in ontwikkeling zijn. Zo hebben we bijvoorbeeld een ruim aanbod op het gebied van digitale media en kunst en techniek. We leren kinderen bijvoorbeeld om zich uit te drukken in de vorm van een podcast of een vlog. Of we gaan aan de slag met het maken van een kunstwerk waarin stroomcircuits verwerkt zitten. Maar ook voor het maken van een school vol robotjes of interactieve dobbelstenen draaien we onze hand niet om. En met een beetje begeleiding maken de kinderen zo een animatiefilm die absoluut niet onderdoet voor de Fabeltjeskrant. Of maken de leerlingen van jouw school misschien liever hun eigen VR-film? Doen we: brilletje op en terugkijken dan maar!

Het podium op

Maar natuurlijk verliezen we ons niet alleen in de ‘eigentijdse’ kunstvormen. Ook voor kunstvormen die van alle tijden zijn, is bij ons nog steeds een heleboel aandacht. En dat is niet voor niets: het is voor kinderen bijvoorbeeld ontzettend leerzaam om tijdens een dansworkshop te experimenteren met de mogelijkheden van hun lichaam en te ervaren hoe ze door middel van beweging uitdrukking kunnen geven aan wie ze zijn. Bewegen is bovendien ook hartstikke gezond natuurlijk! En podiumkunst is ook nog eens ontzettend goed voor het ontwikkelen van zelfverzekerdheid. Podiumkunsten als dans en theater prikkelen kinderen om uit hun comfortzone te komen. En dat terwijl ze op dat moment ook nog eens hartstikke zichtbaar zijn! Dit is een ervaring waar ze ook buiten school nog veel aan zullen hebben.

Wil jij weten wat we kunnen betekenen voor jouw school? We hebben een breed repertoire aan workshops, lessenseries en dagprojecten en staan altijd open voor maatwerk. Neem dus vooral contact met ons op: wij denken graag met je mee.

advertentie