Afbeelding
Afbeelding van Oleksandr Pidvalnyi via Pixabay

Personal branding: hoe je jezelf online kunt profileren

19 december 2022 om 11:36 Partnercontent

Personal branding is een belangrijk onderdeel van online zichtbaarheid. Het is de kunst om je online te profileren op een manier die past bij je persoonlijkheid en kwaliteiten. Je kunt het eigenlijk benaderen als een soort marketingcampagne, waarbij je jezelf als product presenteert aan de online wereld. We geven je een aantal tips in dit artikel, dus begin maar vast met het maken van notities op jouw iPhone zakelijk.

1. Wees jezelf

Dit klinkt wellicht voor de hand liggend, maar velen maken de fout om online een andere versie van zichzelf te creëren. Wees natuurlijk, wees jezelf. Op deze manier trek je namelijk aan supporters en volgers die echt geïnteresseerd zijn in je. Op een gegeven moment kun je wel een strategie bedenken en een bepaalde lijn uitzetten, maar houd het in het begin gewoon echt simpel.

2. Maak een eigen website

Een eigen website is een echte aanrader om je personal branding een boost te geven. Op een website kun je namelijk alle informatie verzamelen over jezelf en je bedrijf. Een website is eigenlijk je online visitekaartje. Zorg er dus voor dat je website er professioneel en aantrekkelijk uitziet.

3. Gebruik social media

Social media is een onmisbaar onderdeel van online zichtbaarheid geworden. Zorg ervoor dat je actief bent op de sociale media kanalen die het beste bij jouw bedrijf of merk passen. Het is belangrijk om een consistente boodschap over te brengen op al je social media kanalen.

4. Begin een blog

Een blog is een geweldige manier om je kennis en ervaringen te delen met de online wereld. Op een blog kun je ook laten zien hoe je denkt over bepaalde onderwerpen. Een blog is een uitstekende manier om jezelf te profileren als een deskundige op je vakgebied. Jouw doelgroep is op zoek naar bepaalde informatie, geef dit dan dus ook. Doe een zoekwoordenonderzoek om zo goed mogelijk te scoren in Google en je bent al een heel eind op weg naar succes.

5. Zorg voor goede foto’s

Een foto zegt meer dan duizend woorden, dus zorg ervoor dat je goede foto’s gebruikt op je website en social media kanalen. Zorg ervoor dat de foto’s professioneel en aantrekkelijk zijn. Een foto maakt of breekt je online zichtbaarheid. Zorg er daarnaast ook voor dat er geen foto’s op andere kanalen staan die je eigenlijk niet zou willen laten zien aan jouw (potentiële) klanten. Après-skiën is leuk, maar deze foto’s geven vaak niet echt een heel professioneel beeld.

6. Bouw een netwerk

Je netwerk is ontzettend belangrijk voor je personal branding. Het is belangrijk om een goed netwerk op te bouwen van mensen die jou kunnen helpen bij het bereiken van je doelen. Een netwerk kan je helpen bij het vergroten van je online zichtbaarheid. Platformen als LinkedIn kunnen je goed helpen om de juiste mensen te bereiken.

7. Wees geduldig

Het bouwen van een sterk personal brand is een langdurig proces. Het is belangrijk om geduldig te zijn en je doelen niet te snel te willen bereiken. Bouw langzaam maar zeker aan je personal brand en wees geduldig. Jouw tijd komt echt nog wel!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie