Afbeelding
Foto: Shutterstock

Breder inzetbaar bij je werkgever met een extra rijbewijs

17 mei 2022 om 08:39 Partnercontent

Maak jezelf aantrekkelijker voor werkgevers, door naast je autorijbewijs ook een ander rijbewijs of certificaat te halen. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om je heftruckcertificaat te behalen? Verschillende Nederlandse rijscholen bieden je hier een korte, snelle opleiding voor aan. Je kunt dit certificaat vaak al in een dag halen! Let er hierbij wel op, dat de opleiding erkend moet worden door het CBR. Zou dat niet het geval zijn, dan is je heftruckcertificaat weinig waard. Officieel hoef je dit certificaat niet op zak te hebben, wanneer je een heftruck wilt besturen; iedereen mag dit. Steeds meer werkgevers zullen je er echter wel naar vragen, daar zij verantwoordelijk zijn voor een veilige werkomgeving voor jou en je collega’s. Dit betekent onder meer dat machines en voertuigen uitsluitend op verantwoorde wijze door geschoold personeel mogen worden gebruikt.

Opleiding voor het rijden met een aanhanger 

Het behalen van je heftruckcertificaat is slechts een van de opties die je hebt, wanneer je na je autorijbewijs een volgend rijbewijs wilt halen. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar een opleiding voor het behalen van je BE rijbewijs. Het BE rijbewijs heb je nodig, wanneer je met een langere of zwaardere aanhanger wilt rijden. Je reguliere autorijbewijs staat het je slechts toe een relatief kleine en lichte aanhanger te gebruiken. Ook voor een grote boottrailer of bijvoorbeeld caravan kan een BE rijbewijs vereist zijn. Bedrijven in de bouw, hoveniers en bijvoorbeeld transporteurs hebben baat bij nieuwe collega’s met een BE rijbewijs. Het vergroot de kans dat je bij dergelijke bedrijven aangenomen wordt. Wist je dat ook het BE rijbewijs bij verschillende rijscholen in een dag te halen is?

Extra rijbewijzen vergroten je baankansen 

Zoals reeds genoemd werd, kan een extra rijbewijs je baankansen vergroten. Op dit moment is de werkgelegenheid in Nederland zeer groot. Het aantal beschikbare vacatures op de arbeidsmarkt is groter dan het aantal werkzoekenden. Dit betekent dat je als werkzoekende niet snel hoeft te vrezen, dat je geen geschikte baan vindt. Mocht de arbeidsmarkt de komende jaren verzadigd raken, dan zijn de extra rijbewijzen voor werkgevers een reden om jou eerder aan te nemen dan een andere sollicitant zonder deze certificaten en rijbewijzen. Daarbij heb je de rijbewijzen nodig, als je op termijn bijvoorbeeld als zelfstandige aan de slag zou willen gaan. Mogelijk werk je nu voor een groot hoveniersbedrijf, terwijl je straks zelf voor klanten wilt werken.

Werkgever bekostigt soms aanvullende opleidingen

Het is niet ongebruikelijk dat een werkgever betaalt voor de opleidingen die je volgt in de periode dat je voor deze partij werkt. Informeer eens bij je manager welk budget je kunt gebruiken om je kennis te vergroten. Mogelijk is het behalen van een extra rijbewijs op deze wijze helemaal niet zo duur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie