Afbeelding
Vitra ID Mesh bureaustoel

Hoe kies je de juiste bureaustoel voor op kantoor?

5 januari 2022 om 14:37 Partnercontent

Veel mensen besteden het grootste deel van hun werkdag achter hun bureau. Dat maakt het belangrijk dat de bureaustoel waarop ze zitten van goede kwaliteit is. Een bureaustoel die niet verstelbaar is of niet lekker zit kan lichamelijke klachten veroorzaken, zoals rugpijn en nekpijn. Zorg er als werkgever dus voor dat je je medewerkers ondersteund door goede kantoormeubelen beschikbaar te stellen. Ook als thuiswerker is het belangrijk een goede stoel tot je beschikking te hebben. Maar waar moet je op letten wanneer je bureaustoelen uitzoekt? In dit artikel geven we je een paar bruikbare tips.

Flexibel werken

Flexibel werken wordt steeds belangrijker, waardoor de kantoormeubelen op het werk vaak door meerdere personen op een dag gebruikt worden. Dat geldt vooral in kantoren die zijn ingericht als kantoortuin, waar flexibel en plaatsonafhankelijk werken wordt aangemoedigd. Daardoor is het een goed idee te kiezen voor verstelbare stoelen. Elke gebruiker kan de stoel dan gemakkelijk zo aanpassen dat hij de juiste ondersteuning biedt. Ook kan de stoel zonder problemen door meerdere mensen gebruikt worden. Een goed merk zoals Vitra biedt een ruim assortiment aan verstelbare bureaustoelen en comfortabele vergaderstoelen.

Het belang van ergonomische meubelen

De mogelijkheid je kantoorstoel te verstellen is ook belangrijk wanneer die maar door één medewerker gebruikt wordt. Het zorgt er namelijk voor dat de stoel volledig naar het lichaam van de gebruiker kan worden aangepast. Elk lichaam is anders en vereist een andere ondersteuning. Het is belangrijk dat je niet alleen de hoogte van de stoel, maar ook de armsteunen, het zitvlak en de rugsteun kunt verstellen. Naast Vitra heeft ook Herman Miller dit soort kantoorstoelen in huis. Kies ook voor een bureaustoel met vijf wielen, want die biedt de meeste stabiliteit en wendbaarheid. Het type wieltjes is dan weer afhankelijk van de ondergrond waar de stoel op staat.

Een goede rugleuning en passende armsteunen

Het soort en merk stoelen dat je het beste kunt kiezen, is afhankelijk van je medewerkers en de werkzaamheden die zij uitvoeren. Daarom is het nooit een slecht idee je op het gebied van kantoormeubelen te laten adviseren door een projectinrichter. Zij kunnen je niet alleen helpen met de inrichting, maar ook persoonlijke hulp bieden bij het correct instellen van de bureaustoelen. Een ergonomische kantoorstoel is namelijk alleen werkzaam wanneer deze ook op de juiste manier is ingesteld. Advies inwinnen is dus nooit een slecht idee.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie