Afbeelding
Foto: Pixabay

Een bedrijf starten? Zo krijg je snel voldoende klanten

19 december 2023 om 07:26 Partnercontent

Als startende ondernemer is het soms best spannend of je genoeg klanten, orders of opdrachten krijgt. Weten jouw klanten je wel te vinden? Ben je voldoende onderscheidend om ervoor te zorgen dat mensen liever bij jou komen dan bij de concurrent? Het zijn zaken waar je goed over moet nadenken. Het zou immers heel zonde zijn als je je bedrijf al na korte tijd weer moet sluiten omdat het niet rendabel is. Ook een geldschieter zoals een bank of investeerder wil graag weten of hij zijn geld op de afgesproken tijd weer terug zal zien. Een goede voorbereiding is dus heel belangrijk.

Promotie voor en bij de start van je bedrijf

Als je een bedrijf gaat starten is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met promotie. Zeker als je het van bijvoorbeeld opdrachten moet hebben, bijvoorbeeld voor het plaatsen van keukens of het onderhoud van tuinen. Als je bij de start van je bedrijf al werk hebt, dan kun je je al goed laten zien. Daarnaast kun je promotie artikelen bedrukken om naamsbekendheid op te bouwen. Dit kunnen simpele dingen zijn zoals een balpen of een aansteker. Deze kun je uitdelen als mensen je bedrijf bezoeken of als er een online order wordt geplaatst. Ook zijn dit soort producten handig om op locatie je bedrijf te promoten, bijvoorbeeld tijdens een sponsoractie.

Bedrukte artikelen online bestellen

Je kunt eenvoudig artikelen laten bedrukken. Wil je bijvoorbeeld een BIC aansteker bedrukken en daar 1.000 exemplaren van bestellen, dan kun je dat snel en gemakkelijk regelen. Zorg er alleen wel voor dat je een digitaal bestand hebt van je bedrijfslogo in een zo hoog mogelijke resolutie. Dan bereik je het mooiste resultaat. Je krijgt altijd een proefdruk per e-mail. Daarin kun je zien of jouw idee goed overkomt. Let bijvoorbeeld op of er voldoende contrast is tussen de kleur van de aansteker, balpen of ander artikel en de kleur of kleuren van je logo. Het moet immers wel goed overkomen. Als je op een later moment een nieuwe bestelling wilt doen is dit vaak goedkoper omdat er geen proefdruk meer nodig is en de instellingen van de machines bij de drukker al bekend zijn.

Waar en hoe adverteren?

Als je je vooral op een lokale markt richt dan is het vaak het meest efficiënt om in een lokaal huis aan huis blad te adverteren. Dit is vaak flink goedkoper dan andere opties. Houd er wel rekening mee dat een deel van de huishoudens een nee/nee sticker op de brievenbus heeft en dus geen kranten ontvangt. Laat als het even kan dus ook een website maken en adverteer online als je niet voldoende orders of opdrachten krijgt. Ook dit kan op verschillende manieren en tegen verschillende tarieven. Adverteren via Google Ads is bijvoorbeeld een veel gekozen optie. Je kunt het bedrag dat je hieraan wilt besteden grotendeels zelf bepalen.

Anne van den Houten

advertentie
advertentie