Joop Keesmaat
Joop Keesmaat Richard van Hoek Fotografie

Keesmaat (PvdA) stopt als burgerraadslid

Politiek

SLIEDRECHT Joop Keesmaat is teruggetreden als burgerraadslid van de Partij van de Arbeid. Dat meldt Keesmaat desgevraagd.

Hij baalt, maar stelt dat het niet anders is. ,,Ik besef dat dat wel erg snel na mijn ‘installatie’ is, maar ik heb destijds blijkbaar een verkeerde inschatting gemaakt. Het schrijven van onafhankelijke columns in Het Kompas Sliedrecht blijkt moeilijk tot niet te combineren met een (burger)raadslidmaatschap, met name als je er voor een partij inzit, die deel uitmaakt van de coalitie.” 

Keesmaat heeft wel een aantal nachten wakker gelegen van zijn besluit, zo vertelt hij. ,,Maar na overleg met Ben van der Plas heb ik uiteindelijk zelf de keuze gemaakt dat ik dan liever onafhankelijke columns blijf schrijven.”


De Sliedrechter blijft politiek actief binnen de PvdA en tevens ook voorzitter van de PvdA afdeling Alblasserwaard Zuid. Hij besluit: ,,Eigenlijk spijt het me dat ik deze beslissing moest nemen, maar ik schrijf mijn hele leven al columns in allerlei bladen en blaadjes. Dat vind ik leuk en wil ik ook gewoon onafhankelijk en zonder zenuwen blijven doen.”

advertentie