Afbeelding
Gereformeerde kerk

De schaduwkant van Kerst

Religie

SLIEDRECHT ‘Wie ziet jou als het licht uitgaat?’ Dat is het thema van de viering op Tweede Kerstdag, zondag 26 december om 10.30 uur, in de Gereformeerde kerk in Sliedrecht. Deze viering is alleen online te volgen. De link is te vinden op www.gksliedrecht.nl.

Kerst staat bij veel mensen gelijk aan gezelligheid, vrolijkheid, familie en licht. Het is ook mooi en fijn als dat zo is. Maar soms zijn deze dagen rond Kerst juist zwaar en donker. Juist op deze dagen kan verlies zo nadrukkelijk aanwezig zijn. Of misschien gaan er ervaringen mee die feestdagen pijnlijk inkleuren. Of je bent gewoon niet zo’n kerstvierder.

Vandaar dit thema: “Wie ziet jou als het licht uitgaat?” Het is goed om stil te staan bij de schaduwkanten van Kerst. In Engeland heet deze viering ‘Blue Christmas’. Zo’n viering biedt ruimte om in vrede dingen achter je te laten of in vrede te herinneren.

Veel kan niet doorgaan zoals we bedacht en gehoopt hadden door de coronamaatregelen. Maar de dienst zélf gaat door. In deze dienst worden herkenbare en hoopvolle liederen uit verschillende bundels gezongen. Ook klinken er enkele popnummers die bij het thema passen. Kom Blue Christmas online mee vieren om op zondag 26 december om 10.30 uur.

Er is ook ruimte om coronaproof in de week die volgt na te praten over deze viering als daar behoefte aan is.

advertentie