Afbeelding
Eline Lohman

‘Podium bieden voor lokale ondernemers’

7 mei 2020 om 13:27 Winkels Corona Sliedrecht

SLIEDRECHT De ondernemersverenigingen van de drie grote Sliedrechtse winkelgebieden hebben woensdagmiddag diverse banieren gehesen aan de vlaggenmasten op de Sportlaan. Het credo is ‘Wees loyaal – koop lokaal’.

door Eline Lohman

De gemeente Sliedrecht heeft de beschikking over 15 vlaggenmasten bij de invalswegen naar Sliedrecht. Voor de maand mei biedt de gemeente de ondernemersverenigingen van de drie grote Sliedrechtse winkelgebieden (Burgemeester Winklerplein, Kerkbuurt en Woonboulevard Sliedrecht) de mogelijkheid een gemeenschappelijke banier aan deze masten te hijsen.

Dat laten de verenigingen zich geen twee keer zeggen. Gewapend met plastic handschoentjes aan nemen de voorzitters allemaal een vlag ter hand en hijsen deze helemaal omhoog naar de top van de vlaggenmast. Zo kunnen mensen die langsrijden de boodschap ‘Wees loyaal – koop lokaal’ lezen en zien zij op de vlaggen een rood hart met daarin de tekst ‘Sliedrecht Samen Sterker’.

,,Fijn dat we in deze tijd even aandacht kunnen geven aan ondernemers”, zegt Eddy Hoogendoorn van de ondernemersvereniging op de Kerkbuurt. ,,Wanneer veel lastig is, is het mooi om positieve zaken uit te lichten. Met elkaar kunnen we op een creatieve manier een hoop voor elkaar krijgen. Met de banieren krijgen we een podium voor lokale ondernemers. Lokaal gaat weer leven tijdens deze crisis, het wordt weer belangrijk.”

Ook wethouder Piet Vat is blij met de banieren, vertelt hij na het hijsen van een van de vlaggen. ,,Het staat hartstikke mooi! Ik zou eigenlijk willen zeggen: ‘doe normaal en koop lokaal’. Lokaal winkelen zou er bij ons allemaal in moeten gaan. Juist in deze omstandigheden is het zo belangrijk om aandacht te besteden aan lokale ondernemers. In Sliedrecht hebben we een bloeiend ondernemersbestand, met drie bekende grote winkelcentra. Ik hoop dat wat er op de vlaggen staat, teweeg brengt dat mensen denken ‘hé, hier moeten we zijn’. Door middel van de banieren willen we ook de ondernemers een hart onder de riem te steken en laten zien dat we er als gemeente voor de lokale ondernemers zijn.”

Met dat laatste is Maarten Kop van de ondernemersvereniging van de woonboulevard erg blij. ,,Heel goed dat de gemeente dit initiatief ontplooid heeft. Ik hoop dat het een succes op gaat leveren. Op de woonboulevard gaat het goed – de mensen zijn meer op hun huis gericht op corona, maar dat is natuurlijk niet in alle winkelgebieden zo.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Esther Coumans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie