Afbeelding
Gemeente Sliedrecht

Nieuw zwembad voorzien in plannen college voor Noord-Zuid verbinding

20 februari 2024 om 15:30 Wonen

SLIEDRECHT 9,5 miljoen euro moet het nieuw te bouwen zwembad kosten dat het college van burgemeester en wethouders heeft voorzien in de plannen voor de aan te leggen Noord-Zuid verbinding in Sliedrecht. In het plan voor die verbinding, waarbij er een fly-over de A15 en het spoor heen gaat, is nu ruimte gevonden voor alle huidige voorzieningen én dus ook een nieuw zwembad. Het plan is inmiddels aan de gemeenteraad voorgelegd, maar er blijft ruimte voor inspraak, zo melden wethouders Roelant Bijderwieden en Ton Spek.


door Marjanne Dijkstra


Om bouwen ten noorden van de spoorlijn mogelijk te maken moet er een verbinding komen tussen het huidige dorp en de plaats waar gaat worden gebouwd. Die verbinding gaat over het spoor en de snelweg heen en vormt een brede groene strook door het dorp heen naar de andere kant. In het deel van het dorp waar de Noord-Zuidverbinding moet komen, gebeurt heel erg veel. De wethouders weten dat er veel gesprekken zijn gevoerd met alle clubs en verenigingen in het gebied. ,,We zijn heel erg blij dat we voor alle voorzieningen in het gebied op hoofdlijnen nu een oplossing hebben. In de komende twee jaar wordt alles nog dieper uitgewerkt. Van de korfbalvereniging tot aan de moestuin tot aan de handboogschietvereniging: voor iedere vereniging is er een oplossing.”


NIEUW ZWEMBAD

In het plan is ook een nieuw zwembad voorzien. Dat nieuwe bad komt op de parkeerplaats naast het huidige zwembad in de richting van waar nu vv Sliedrecht ligt. In het nieuwe zwembad kunnen straks zwemlessen worden gevolgd, er zijn mogelijkheden voor doelgroepen om te komen zwemmen in een bad met een beweegbare bodem en er kan recreatief worden gezwommen. Het zwembad is iets kleiner en heeft straks geen buitenbad meer, maar is wel energieneutraal met dank aan zonnepanelen en wamtepompen. Voor regionale zwemwedstrijden moet een andere plek worden gezocht. Ook het partycentrum kan op een andere plek worden gevonden en de sporthal van De Lockhorst vindt een ruimte in de nieuwbouw van het IKC aan de Valkweg.


KOSTEN

De plannen voor de Noord-Zuid verbinding kosten tussen de 44 en 48 miljoen euro, exclusief het zwembad. Die kosten worden onder andere betaald door een subsidie van 21 miljoen euro door het rijk, gelden uit een regiodeal, spaargeld van de gemeente Sliedrecht zelf en een deel van de kosten wordt ook doorberekend aan de projectontwikkelaars die huizen gaan bouwen over het spoor heen. Ton Spek: ,,We zijn ook steeds aan het kijken waar we nog meer subsidies los kunnen krijgen.”

NIEUW FRIS JASJE

Spek vervolgt: ,,Het sentiment in de samenleving was een beetje dat alle voorzieningen weggaan, maar we kiezen duidelijk voor nieuwe voorzieningen en dus ook voor een nieuw zwembad. We vinden het belangrijk dat die voorziening in Sliedrecht behouden blijft. We zijn supertrots op dit plan dat tot stand is gekomen door participatie en heel veel rekenen en tekenen van onze ambtenaren. We zijn blij dat we voor alle bezwaren een mooi alternatief hebben kunnen vinden. Van de korfbalvereniging tot aan het moestuinencomplex: ze zijn straks allemaal in een nieuw, fris jasje gestoken.” Bijderwieden: ,,Behalve een verbinding in het dorp, wordt het ook een heel mooi nieuw park om te verblijven en te sporten en dat voor iedereen toegankelijk is. We zijn gewoon heel trots dat we dit plan nu aan de gemeenteraad kunnen presenteren.”

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie