HVC is in Sliedrecht bezig met de aanleg van het warmtenet
HVC is in Sliedrecht bezig met de aanleg van het warmtenet

Warmtenet voor De Horst en Vogelenzang in Sliedrecht

8 december 2023 om 17:08 Wonen

SLIEDRECHT In Sliedrecht-Oost is meer dan 70% van de huurders van Tablis Wonen in De Horst akkoord gegaan met de plannen om hun woning aardgasvrij te maken en aan te sluiten op het warmtenet van HVC. Voor dit deel van de wijken in De Horst en Vogelenzang kunnen nu de nodige stappen worden gezet om het warmtenet aan te leggen. Naast de 73 huurwoningen van Tablis Wonen worden ook 33 woningeigenaren op dit net aangesloten en aardgasvrij gemaakt.

Vorig jaar kozen de particuliere bewoners al voor het warmtenet, maar het duurde even voordat zij zekerheid kregen of het doorging. Ook duurde het langer dan verwacht om de huurders van Tablis Wonen in De Horst mee te nemen in de plannen voor verduurzaming en genoeg steun voor deze plannen te krijgen.

Nu de bewoners hebben ingestemd met het gasloos maken van hun woning, kunnen HVC en de gemeente concrete planningen maken. Niet alleen voor de aanleg van het warmtenet en het aansluiten van de woningen, maar ook voor de herinrichting van de Vogelbuurt-Noord. Ton Spek, wethouder Wonen en Duurzaamheid zegt: “Ik ben erg blij dat we nu eindelijk deze stap kunnen zetten. Samen met HVC en andere bouwpartners gaan we nu alles op alles zetten om in 2024 verder te kunnen.”

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie