Afbeelding
Privé
De Specialist

Steeds meer gitaren bij Joh.deHeer

Zakelijk

SLIEDRECHT Muziekwinkel Joh.deHeer aan de Leeghwaterstraat in Sliedrecht staat bekend om de verkoop van me name orgels en piano’s, maar de zaak heeft ook een grote gitaarafdeling. Dat treft, want steeds meer mensen ontdekken de gitaar, mede door de coronaperiode.


door Eline Lohman

Op de gitaarafdeling kan iedereen terecht, vertelt Bram de Jong. ,,De beginnende gitarist kan goed bij ons terecht, maar ook de meer professionele muzikant. Ons assortiment op het gebied van gitaren is heel ruim. Van klassieke tot elektrische gitaar en tot westerngitaren – we hebben allerlei soorten en maten. Variërend van een instapprijs tot professionele modellen. Wij hebben specialisten in huis die klanten kunnen helpen bij het maken van een keuze voor een gitaar. Net als op onze andere afdelingen vinden klanten op de gitaarafdeling enthousiaste medewerkers met passie voor en kennis over de instrumenten. Waar je op moet letten wanneer je een gitaar koopt? Op de speelbaarheid: het instrument moet soepel spelen, waardoor het leuk is om erop te leren spelen. Uiteraard moet de gitaar ook goed klinken. En zijn er problemen met een instrument, dan kunnen klanten terecht in onze reparatiehoek. Bijvoorbeeld wanneer er een snaar kapot is.”


HEDENDAAGSE VISIE In 1898 opende Joh. de Heer haar deuren en inmiddels bestaat de winkel alweer bijna 125 jaar. De zaak is niet meer weg te denken uit de muziekwereld en mag gerust toonaangevend genoemd worden, met een rijke historie maar met een moderne, hedendaagse visie. Veel mensen uit de regio en zeker ook daarbuiten weten hun weg naar de winkel prima te vinden. Dus ook voor de gitaarafdeling.


STEEDS MEER GITAAR SPELEN Bram is blij dat Joh.deHeer sinds een tijd ook gitaristen producten kan bieden. ,,We hebben inmiddels een grote gitaarafdeling, waar steeds meer belangstelling voor komt. Steeds meer mensen in de regio gaan gitaar spelen. Corona heeft daar aan bijgedragen. De grootste groei zien we bij de beginnende spelers. Ze zaten thuis door corona, pakken voor het eerst de gitaar op omdat ze daar nu tijd voor hadden en eerder wellicht niet. Dat vinden wij hartstikke mooi om te zien. We gaan bij Joh.deHeer steeds meer doen met de gitaarafdeling; klanten kunnen elke maand wel nieuwe gitaren tegenkomen in de winkel.”


NETWERK Wanneer iemand een gitaar gekocht heeft en lekker aan de slag wilt met spelen maar nog niet goed weet hoe, kan hij of zij ook bij Joh.deHeer terecht voor gitaarles. De zaak heeft een groot netwerk van leraren. Op de website www.johdeheer.nl is meer informatie te vinden over de muziekwinkel in Sliedrecht. De zaak is ook actief op social media, dus wie de nieuwste weetjes en producten rondom muziek wil volgen, doet er goed aan om de social media van Joh.deHeer in de gaten te houden.

advertentie