Jenny Hoekwater.
Jenny Hoekwater. Arie Jan van Termeij
Advertorial

Minder stress dankzij TRE bij praktijk ‘Gewoon Doen!’

21 april 2022 om 16:20 Zakelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM De zelfhulpmethode TRE, dat staat voor Tension Releasing Excercices, kan mensen helpen om beter met stress en spanning om te gaan, door het doen van een aantal eenvoudige oefeningen. Jenny Hoekwater biedt met haar praktijk ‘Gewoon Doen!’ in Hardinxveld-Giessendam TRE aan.

door Eline Lohman

Jenny valt gelijk met de deur in huis: ,,TRE is niet zweverig - het is juist heel fysiek. Het is geen yoga, je hoeft niet te praten zoals bij een psycholoog: je doet eenvoudige oefeningen. TRE is een methode die je helpt om op eenvoudige en effectieve manier alledaagse spanning, chronische spanning of spanning veroorzaakt door traumatische ervaringen los te laten. Een mens reageert vaak onbewust op triggers met vechten, vluchten of bevriezen. In onze maatschappij is het gebruikelijk om neutraal te blijven en de natuurlijke reacties van het lichaam weg te stoppen. Bijvoorbeeld bij kort- of langdurige stress of door een trauma. Dit kan allerlei klachten tot gevolg hebben, zoals pijntjes in het lichaam, irritaties, onzekerheden, slecht slapen en ga zo maar door. Door middel van TRE zijn klachten mogelijk op te lossen. Ervaren wat er in het lichaam gebeurt en daar op reageren vergroot de draagkracht. Het wordt makkelijker om met jezelf en anderen in verbinding te blijven. Bij het ontladen van stress begint je lichaam vaak te trillen en door het doen van de oefeningen wordt het lichaam wakker geschud en begint het te trillen. Dat is goed, want door het doen van de oefeningen wordt een mechanisme geactiveerd waarmee de spanning die vastzit in het lichaam wordt ontladen. De oefeningen gebeuren vanuit je lichaam. Ik vind TRE zo gaaf! Je wordt er kalmer van en kan er beter door gaan slapen. Doordat het lichaam meer naar rust gereset wordt. Het mooie is dat je na het volgen van één of meerdere sessies bij mij gewoon zelf ermee aan de slag kunt. Dat vind ik nog het allermooiste aan TRE.”

MINDER SPANNING De Hardinxveldse is gewichtsconsulente, maar kwam zelf in aanraking met TRE en besloot zich na het volgen van een opleiding ook hier op te richten met haar praktijk. ,,Ik weet als geen ander wat TRE voor iemand kan doen. Zelf kan ik nu op elk gewenst moment op de dag diep ademhalen, doordat er minder spanning in me zit dan voorheen. Door TRE kun je bovendien beter je omgeving horen en kun je voelen water in je lichaam gebeurt. Iedereen ervaart stress, zeker door de coronaperiode, dan is het goed om dat emmertje dat volgelopen is of zelfs al overgelopen is, steeds wat verder leeg te gieten. Dat kan met TRE.” 

Kijk voor meer informatie over Tre en Gewoon doen! op de website www.gewoondoenhardinxveld.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie