De diversiteit die het werk met zich meebrengt, spreekt Christiaan aan.
De diversiteit die het werk met zich meebrengt, spreekt Christiaan aan. Eline Lohman
Vakmannen in beeld

‘Je bent zo vrij als een vogel’

Zakelijk

SLIEDRECHT Christiaan van den Dool, werkzaam bij Vlot Logistics in Sliedrecht, heeft een diverse baan. Als chauffeur distributie en inbouwmonteur zorgt hij ervoor dat producten netjes afgeleverd en gemonteerd worden bij klanten.


door Eline Lohman

Vlot Logistics is dienstverlener op het gebied van distributie, verhuizingen, opslag en transport. Juist met die zaken houdt Christaan zich bezig, vertelt hij.


BEZORGEN EN INBOUWEN ,,Ik werk op een vrachtwagen en trailer, om van alles te bezorgen bij mensen – van meubels en sanitair tot en met allerlei zaken voor in keukens. Soms bevoorraden we ook bedrijven en winkels. Bijvoorbeeld een ingepakte levering: producten die we verpakt leveren aan bedrijven. Het kan ook gaan om inbouwapparatuur, die bouw ik dan vervolgens na aflevering gelijk in.”


LEIDING GEVEN De diversiteit die het werk met zich meebrengt, spreekt Christiaan met name aan. ,,Je bent zo vrij als een vogel de hele dag. En ik vind het mooi dat ik leiding kan geven, aan de bijrijders. Als je chauffeur bent, dan heb je namelijk altijd één of meerdere bijrijders. Iets leren aan deze collega’s vind ik prachtig om te doen. Wat je zoal over kan brengen qua kennis? Bijvoorbeeld hoe je apparaten moet inbouwen, hoe je op de juiste manier communiceert met klanten en hoe zij precies kunnen assisteren bij het inbouwen van apparatuur. Het is al met al wel intensief werk; je begint soms vroeg en bent de hele dag aan het sjouwen. Maar dat vind ik niet erg, want ik vind het juist fijn om een beetje actief bezig te zijn. Ik houd wel van actie, haha.”


ZELF OPLOSSEN Christiaan komt voor zijn werk als chauffeur en inbouwmonteur bij allerlei soorten mensen over de vloer en vanzelfsprekend komt hij in allerlei situaties terecht. Die moet hij zelf inschatten en oplossen.


TROTS ,,Als je gaat monteren, maak je van niets iets en kun je in korte tijd iets bereiken. Het moet netjes en goed gebeuren, ook als er eens iets niet volgens planning loopt. Soms ben ik een uur bezig met het inbouwen van een apparaat, maar dat maakt me niet uit. Als ik het eindresultaat zie na het monteren, dan voel ik me trots. Dat maakt dat ik dit werk zeer wil blijven doen. In het begin ben ik een beetje in het diepe gegooid en was alles nieuw voor me, daardoor had ik wat drempels, maar ik heb door de jaren heen veel geleerd en ik ben blij dat het gelukt is om het vak onder de knie te krijgen.”


TOEKOMST Vlot Logistics is de eerste grote werkgever van Christiaan. Ruim zes jaar geleden stapte hij binnen bij het bedrijf en hij is er nooit meer weggegaan. Bewust, zo vertelt hij. ,,Dit is echt mijn plek, hier zie ik toekomst in. En als ik niet meer wil of kan tillen, dan kan ik intern wat anders doen. Qua doorgroei is er veel te bereiken bij Vlot Logistics en dat vind ik een fijne gedachte. Als je er maar voor open staat en dat sta ik zeker.”


FAMILIEBEDRIJF Als familiebedrijf bundelt Vlot Logistics 125 jaar logistieke ervaring, drie (opslag)locaties, ongeveer 300 medewerkers en een vloot van zo’n 100 trekkende eenheden. Hiermee heeft Vlot Logistics alle middelen, kennis en expertise in huis om hoogwaardige diensten te verlenen aan de klanten. Door de jaren heen heeft het bedrijf specifieke kennis en expertise opgebouwd in onder meer de (B2C) distributie, verhuizingen kraanwerk, warehousing en aanvullende diensten. Zo verzorgt Vlot Logistics voor diverse internationale bedrijven het assembleren en transporteren van keukens en andere grote kwetsbare consumentengoederen.

SPECIAAL TRANSPORT Daarnaast biedt het bedrijf haar opdrachtgevers moderne faciliteiten op het gebied van warehousing en speciaal transport, zoals kraantransport, en bouwlogistiek.

advertentie
advertentie