Janco Romeijn is al jarenlang werkzaam bij R. Vlot & Zn. Verhuizingen in Sliedrecht.
Janco Romeijn is al jarenlang werkzaam bij R. Vlot & Zn. Verhuizingen in Sliedrecht. Eline Lohman
Vakmannen in beeld

‘Het verhuisvak is heel divers’

Zakelijk

SLIEDRECHT Janco Romeijn is al jarenlang werkzaam bij R. Vlot & Zn. Verhuizingen in Sliedrecht. Eerst als verhuizer en nu vooral als verkoper van verhuizingen. Hij heeft een echte passie voor zijn vak.


door Eline Lohman

R. Vlot & Zn. Verhuizingen biedt een breed pakket dienstverlening op het gebied van distributie, verhuizingen, opslag en transport. Vijftien jaar geleden kwam Janco bij het bedrijf te werken, vertelt hij op het kantoor aan de Sportlaan.


EEN DIVERS VAK ,,Tien jaar lang ben ik verhuizer geweest voor particulieren en bedrijven die voor R. Vlot & Zn. Verhuizingen kozen. Inmiddels doe ik ook de verkoop van verhuizingen en af en toe help ik nog mee met verhuizingen. Het verhuisvak is heel divers – er komt meer bij kijken dan spullen van A naar B brengen. Geregeld pak je dozen in, demonteer je meubels en zorg je ervoor dat de meubels ook weer opgebouwd worden op het nieuwe adres. Er komt dus veel meer bij kijken dan ‘slechts’ het laden en lossen van spullen.”


INTENSIEVE KLUS
Wanneer er voor bijvoorbeeld zorginstellingen of scholen een verhuizing op de planning staat van R. Vlot & Zn. Verhuizingen, dan is dat een intensieve klus. Janco: ,,Soms ben je dan een paar dagen bezig. We regelen alles, tot en met het loshalen van computers op de oude locatie tot en met het installeren van de computers op de nieuwe plek. Inclusief het netjes wegwerken van de kabels.” Janco heeft een echte passie voor het verhuisvak. ,,Omdat elke dag anders is en dat spreekt me aan. Je hebt met veel verschillende mensen en situaties te maken en je komt nog eens op nieuwe plekken. Er zit veel uitdaging in het vak. Bijvoorbeeld wanneer je te maken hebt met lastig bereikbare plekken en grote loopafstanden. Een verhuislift kan dan uitkomst bieden. Ik ben blij dat ik soms nog verhuizingen doe, want ik vind dit een erg leuk aspect van mijn werk.”


VERHUIZINGEN VERKOPEN
Tegenwoordig richt Janco zich meer op het verkopen van verhuizingen. Ideaal voor deze werknemer, want hij heeft de praktijkervaring al op zak en heeft zo veel kennis in huis over de gang van zaken rond een verhuizing. Handig voor hemzelf, voor het bedrijf en niet in de laatste plaats voor de klant. ,,Als iemand interesse heeft in het regelen van een verhuizing via ons, ga ik meestal bij de klant thuis langs of bij het bedrijf dan wel de instelling. We merken dat mensen dit waarderen, want zo kunnen ze hun vragen stellen en wij leggen de gang van zaken uit. En we hebben zicht op zaken die we in de gaten moeten houden, zoals smalle ruimtes of plekken die moeilijk te bereiken zijn. Doordat ik praktijkervaring heb, weet ik waar ik het over heb en dat voelt voor klanten vertrouwd aan. Wij proberen een stukje stress weg te nemen. Dat blijkt wel, want mensen geven vaak aan dat ze het fijn vonden dat wij geholpen hebben.”


EFFICIËNTIE EN KOSTEN Janco vindt in zijn werk veel uitdaging. ,,Het mooie is dat je in de voorbereiding van een verhuizing zit. Je kunt nadenken over hoe je efficiënt kunt werken en hoe je kosten kunt besparen voor de klant. Het traject voor de verhuizing zelf is een belangrijk aspect. Zeker ook voor grote projecten: je kunt dan begeleiding bieden en een mooi draaiboek maken. Ik moet niet elke dag hetzelfde werk doen; ik houd van afwisseling en die vind ik in deze baan zeker.” R. Vlot & Zn. Verhuizingen in Sliedrecht heeft twaalf verhuizers in dienst. Zij komen in de hele regio en ook daarbuiten. De meeste verhuizingen doet R. Vlot & Zn. Verhuizingen in de regio. In de coronaperiode gingen de werkzaamheden gewoon door, vertelt Janco. ,,We merken dat mensen in de coronatijd – en nu nog – verhuisden om andere redenen dan eerder. Ze werkten veel thuis en merkten dat ze behoefte hebben aan meer rust of ruimte en soms ook aan een werkplek in huis. Daardoor gingen de verhuizingen gewoon door.”

advertentie
advertentie