Bij De Gebitskliniek wordt er goed geluisterd naar de cliënten.
Bij De Gebitskliniek wordt er goed geluisterd naar de cliënten. De Gebitskliniek
Advertorial

Een kunstgebit bij De Gebitskliniek: ‘Van een goed gebit knap je enorm op’

23 juni 2022 om 16:00 Zakelijk

SLIEDRECHT Afgelopen week is het precies zeven jaar geleden dat de Gebitskliniek haar deuren heeft geopend. ,,We zijn een volledig mondzorgcentrum met alle disciplines onder één dak”, vertelt eigenares en oprichter van de kliniek Britt Hageraats.

door Esther Coumans

Ze gaat verder: ,,Ik geloofde dat veel mensen met slechte passende of pijnlijke protheses rondliepen en daar wilde ik graag iets aan doen. Problemen met protheses zijn vaak wel op te lossen. Het hoort gewoon goed te passen en mocht dat niet zo zijn, dan kun je bij ons terecht. Al sinds wij geopend zijn, bieden wij een gratis prothesecontrole aan voor mensen met een volledig kunstgebit. Dan kijken we wat we eventueel kunnen doen en of we de prothese eventueel moeten aanpassen.”

Britt geeft aan dat ze bij de Gebitskliniek altijd goed luisteren naar hun cliënten. ,,We vragen echt aan hen wat voor gebit ze willen, de één gaat voor een Hollywood smile en een ander wil het gewoon zo natuurlijk mogelijk hebben. De kleur, vorm en stand van de tanden wordt gezamenlijk bepaald. Sommige mensen nemen oude foto’s mee om de prothese daar zo dicht mogelijk bij aan te sluiten. We proberen altijd te kijken naar de best mogelijke oplossing. Voor de een is dat een nieuw kunstgebit, voor de ander een klikgebit, of bij sommigen is dat het opnieuw passend maken van de bestaande prothese. In alle gevallen is het belangrijk om iedere 2 jaar even langs te komen voor controle, we kunnen dan zoveel verschil maken. Het is zo fijn om te zien dat mensen blij met hun kunstgebit weggaan. Van een goed gebit knap je enorm op.”

ZEER ERVAREN De Gebitskliniek is zeer ervaren in het aanmeten van een goede prothese. Ze maken gebruik van de beste technieken voor een optimale pasvorm. ,,Het aanmeten van een prothese is een ambacht, het is een vak. Bij ons dus geen standaard digitaal product, die ontwikkeling volgen we op de voet, maar vooralsnog maken we met onze werkwijze echt een verschil. De kosten zijn overal nagenoeg gelijk, en een groot deel ervan wordt vergoed vanuit de basisverzekering. We zijn aangesloten bij de meest gebruikelijke zorgverzekeraars zodat onze clienten de maximale vergoeding krijgen.”

,,Op dit moment merken we dat mensen steeds vaker vragen om een klikgebit. Dit is een kunstgebit dat vastgeklikt wordt op implantaten in de kaak. Het zit dus stevig vast. Ook daar kunnen de mensen voor bij ons terecht. Wij verwijzen niet door, want wij hebben twee, zeer ervaren implantologen bij ons werken.”

,,Wij zijn ook heel erg ervaren met angstpatiënten. We nemen echt de tijd voor iedereen”, zegt de eigenaresse. ,,We geven een goede uitleg en stellen iedereen op z’n gemak. Het eventueel verwijderen van tanden gebeurt volledig verdoofd en pijnloos. Er zijn veel mensen die laten weten dat het meevalt. Dat komt omdat we heel zorgvuldig hiermee omgaan. Zelfs patiënten die heel veel angst ervaren bij een tandarts.” Trots laat ze weten dat het ervoor heeft gezorgd dat ze door hun cliënten zijn beoordeeld met een 9,5.

De Gebitskliniek, Kerkbuurt 126, 3361 BL Sliedrecht, Gantelweg 2, 3361 WB Sliedrecht, 0184-636964, info@degebitskliniek.nl, www.degebitskliniek.nl.

Het aanmeten van een prothese is een ambacht, het is een vak.
De Gebitskliniek is zeer ervaren in het aanmeten van een goede prothese.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie