Terras Spek en Bonen
Terras Spek en Bonen Richard van Hoek Fotografie

Ook Spek & Bonen heeft plekje in Terras Top 100 2022

Zakelijk

SLIEDRECHT De Veranda is de winnaar van de Terras Top 100 2022. De zaak in Amsterdam laat daarmee de nummers 2, Pelle’s in Deurningen en 3, Centraal in Baarlo, achter zich.

Na een 55e plek in 2019 en een 28e in 2021 – in 2020 was er geen Terras Top 100 vanwege corona – is er dan nu eindelijk goud voor ondernemer Eugène van Angelbeek en zijn team van De Veranda. Driemaal is het terras aan het water in Buitenveldert bezocht en even zo vaak was de beoordeling lyrisch. Het vierde, aangekondigde bezoek van de hoofdjury deed de rest: ‘De Veranda is in alles een topzaak.’

Noord-Holland is dit jaar, net zoals in de twee afgelopen edities, de provincie die de meeste terrassen levert, maar liefst 18. Zuid-Holland levert dit jaar 15 terrassen, gevolgd door Gelderland (13).

De provinciewinnaars op een rij: Provincie: winnaar (positie ranglijst 2022) Noord-Holland: De Veranda, Amsterdam (1) Overijssel: Pelle’s, Deurningen (2) Gelderland: De Dorpskamer, Ermelo (12) Zeeland: SOIF, Vlissingen (4) Limburg: Centraal, Baarlo (3) Flevoland: Restaurant Schokland,Schokland (11) Noord-Brabant: De Linde, Reek (16) Drenthe: De Westerburcht, Westerbork (19) Zuid-Holland: Spek&Bonen, Sliedrecht (8) Friesland: Sophias, Leeuwarden (7) Utrecht: Slangevegt, Breukelen (40) Groningen: Heerlijke Streken, Blauwestad (55)

Naast de ranglijst zijn er nog een aantal andere prijzen uitgereikt. Shanna Buijsman van Restaurant Schokland is gehuldigd als de Parel van het Jaar. Ook stemden de gasten dit jaar weer massaal voor de Publieksprijs. Le Carrefour uit Sint-Odiliënberg haalde de meeste stemmen binnen en won.

De Terras Top 100 2022 was de 14e editie van de terrassenranglijst. De Hoofdjury bestaat onder meer uit een aantal oud-winnaars zoals De Werf in Veere, ’t Gerecht in Heerenveen, Wollebrand in Honselersdijk, De Boterlap Harderwijk, Van Speijk in Egmond aan Zee en Brasa in Purmerend. Zij doen daarom niet meer mee aan de strijd om de Terras Top 100 en staan in de Eregalerij.

De Terras Top 100 kent een open inschrijving. Terrassen mogen meedoen mits ze minimaal 40 stoelen hebben, vrij toegankelijk zijn (geen entree bv op een pretpark) en er bediening aan tafel plaatsvindt. In een eerste ronde hebben alle deelnemende terrassen twee anonieme, onaangekondigde bezoeken gekregen. Tijdens deze bezoeken letten juryleden op tientallen aspecten van het terras. De uiteindelijke top-6 kreeg tot slot een bezoek van ruim een uur van de hoofdjury. Zij hebben onder andere gesproken over het terras en bedrijf, de bedrijfsvoering, personeel en productkeuze.

Kijk voor een compleet overzicht, alle rapportages en het nieuws omtrent de Misset Horeca Terras Top 100 2022 op missethoreca.nl/terrastop100.

Afbeelding
advertentie
advertentie