Nellie van Sinttruije voor het nieuwe pand.
Nellie van Sinttruije voor het nieuwe pand. De Schalm

Nieuwe dagbesteding voor mensen met NAH

Zakelijk

SLIEDRECHT Op 1 november van dit jaar wordt er op de Kerkbuurt in Sliedrecht een nieuwe dagbesteding geopend voor mensen van 18 tot 60 jaar met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Deze dagbesteding wordt gerund door Nellie van Sinttruije, bekend van Seniorenhuys de Schalm en neemt zijn intrede in het voormalig pand van de gebitskliniek (Kerkbuurt 124-126). Met deze dagbesteding hoopt zij mensen met NAH een rustige, gezellige plek te bieden.

De dagbesteding, die de naam NAH Dagbesteding de Schalm draagt, richt zich op mensen met NAH. De visie van de dagbesteding is dat deze patiëntgroep zich waardevol en begrepen voelt, maar dat er ook ruimte is om met lotgenoten samen te komen. Het drinken van een bakje koffie, in elkaar met gesprek raken en samen ontspannen staat hierin centraal. Maar belangrijk is: niks moet, alles mag.

Nellie: “Het aanbod van activiteiten wordt afgestemd op de behoeften en vaardigheden van de bezoekers, waarbij we altijd rekening houden met eventueel aanwezige beperkingen. We hebben een werkgroep opgericht met o.a. mensen met NAH en zorg professionals en daarbij kwam vooral het lotgenotencontact erg naar voren. Maar ook het belang van een prikkelarme ruimte. Het pand wordt bijvoorbeeld zo ingericht dat er aan activiteiten gewerkt kan worden, maar dat er ook genoeg ruimte is voor ontspanning en rust. We willen samen met de bezoekers kijken of we nieuwe uitdagingen aan kunnen gaan, maar ook een prikkelarme omgeving bieden wanneer dat nodig is!”

Onze dagbesteding is open van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur. Deelname is mogelijk met een WMO-indicatie of bij een WLZ-indicatie middels een Persoonsgebonden budget.

Bij behoefte aan deelname aan onze NAH dagbesteding nodigen we u graag uit voor een oriënterend kennismakingsgesprek. Daarbij gaan we uitgebreid in op de invulling van de dag. Waar liggen u interesses? En met welke bijzonderheden moeten wij eventueel rekening houden?

Op de website www.nahdagbestedingdeschalm.nl staat meer informatie Bij vragen of interesse neem dan contact op met Nellie van Sinttruije via 06 41 63 45 86.

advertentie
advertentie