Erik Blom van Eye Wish in Sliedrecht.
Erik Blom van Eye Wish in Sliedrecht.
Gezicht van de zaak

Erik Blom van Eye Wish Sliedrecht wil minister-president Mark Rutte wel advies geven over een nieuwe bril

7 april 2023 om 14:35 Zakelijk

Of het nu om een winkel gaat of een bedrijf in een kantoorpand, iedere onderneming heeft wel een boegbeeld. Zo iemand waarvan iedereen weet: die hoort bij dát bedrijf. Zo’n bekende Sliedrechter of Hardinxvelder – want dat zijn het – mag je met recht ‘het gezicht van de zaak’ noemen. In deze rubriek komt zo iemand aan bod. Dit keer is dat Erik Blom van Eye Wish in Sliedrecht.

Wat is uw favoriete plek in Sliedrecht?
,,Ondanks dat ik in Gorinchem woon, heeft Sliedrecht ook een speciaal plekje in mijn hart. Ik werk er nu bijna 20 jaar en wat mij soms opvalt is dat sommige inwoners van Sliedrecht niet altijd even positief zijn over hun mooie dorp. Er zijn altijd dingen voor verbetering vatbaar maar als ik het oude gemeentehuis zie, dat is toch een schitterend gebouw, langs de Adriaan Volkersingel kun je prachtig wandelen. En natuurlijk ben ik ook trots op hoe de Kerkbuurt is opgeknapt. Dat is wel mijn meest favoriete plek, en dan specifiek het Merwedeplein.”

Als u nog eens ander werk zou moeten doen, wat zou dat zijn?
,,Ik heb me al een aantal jaren geleden voorgenomen dat als ik stop met werken ik vrijwilliger word in het Hospice. Recent hebben wij hier privé ook nog mee te maken gehad en toen werd mij nog maar weer eens duidelijk hoe veel je nog kunt betekenen voor iemand in de laatste fase van zijn of haar leven.”

Heeft u huisdieren?
,,Jazeker, wij hebben een Labrador. Zij heet Maggie, was ooit bruin maar begint behoorlijk grijs te worden. Niet van de zorgen, want die heeft ze niet, maar vanwege haar leeftijd, ze is bijna 12 jaar.”

Hoe ziet uw droomvakantie er uit?
,,Dat was ooit een week naar New York maar dat kreeg ik van mijn vrouw als verrassing toen ik 6 jaar geleden 50 werd. Zij bleek, zonder dat ik het wist, alles al geregeld te hebben. Vervolgens werd mijn droomvakantie het Noorderlicht zien. Maar enige tijd geleden waren mijn vrouw en ik 30 jaar getrouwd en zijn we met het gezin (plus aanhang) naar Fins Lapland geweest en hebben inderdaad het Noorderlicht gezien. Nu staat een rondreis door Zuid-Afrika nog op mijn bucketlist.”

Waar mogen ze u voor wakker maken?
,,Liever niet natuurlijk, maar voor rauwe andijvie stamppot met spekjes maak ik graag een uitzondering.”

Wie zou u nog wel eens een bril willen adviseren?
,,Dat is nou echt een van de leukste onderdelen van ons mooie vak. Naast het persoonlijke contact, wat wij erg belangrijk vinden, geldt dat voor het adviseren van een mooie bril net zo. Maar als ik een specifiek persoon moet noemen, dan zeg ik onze minister-president Mark Rutte. Volgens mij heeft hij, zolang hij in de politiek zit, al dezelfde bril. Hij draagt nu een randloze bril oftewel een glasbril. Op zich niks mis mee, maar het wordt nu wel eens tijd voor een andere look.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie