De nieuwe opdracht van Albert de Coster.
De nieuwe opdracht van Albert de Coster. Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (101)

13 januari 2023 om 16:22 Activiteiten

SLIEDRECHT Daar zat ik dan; aan de nogal slappe koffie in de buurt van één van de kerkdeuren uit zoekplaatje 100. Ik had me bij een vage kennis uitgenodigd en me zo geposteerd bij het raam dat ik de kerk in de gaten kon houden. Want niets is zo leuk om te ervaren of datgene wat je bedacht hebt ook werkelijk gebeurt.

door Albert de Coster

De vrouw in kwestie was een rasechte dorpsgenoot die blij was dat er weer eens iemand op de koffie kwam. En ze zat - zoals ik al verwacht had - op haar praatstoel en ratelde aan één stuk door. Zo nu en dan beaamde ik haar monoloog met een tactisch ‘O ja?’ of ‘Meid, het is niet waar!’ En daarmee hield ik de eenzijdige dialoog in stand.

Ondertussen had ik aan één blik genoeg of er bij de kerk iemand rondsnuffelde die op zoek was naar één van de zestien kerkdeuren. Maar ik kon natuurlijk niet de hele ochtend de gezellige visite spelen op dit adres. Dus toog ik die middag en de dagen daarna naar een andere bekenden.

Na die bezoeken aan de kennissen die mijn alter ego niet kenden, wist ik enigszins hoe het stond met dorpsgenoten die ‘zoekende’ waren. Intussen kon ik ook een vergelijkend warenonderzoek naar de kwaliteit van de Sliedrechtse koffie maken.

Zoals u vast nog wel weet is de prijs voor goede oplossing van mijn puzzel: Het gratis bijwonen van een dienst naar keuze bij één van de instellingen. Als ik de ‘kerkdeurzoekers’ afgelopen weken goed geteld heb moeten komende zondag alle kerken stampvol zitten. Was bij uw zoektocht de kerkdeur nog gesloten, als u uw prijs gaat verzilveren dan zult u dit keer met open armen ontvangen worden bij een geopende deur. Nu is de ene kerk wat ‘zwaarder’ dan de andere, dat mag bekend zijn, dus zoek er een uit waar u zich prettig bij voelt.

Ik had bij puzzel 100 aangegeven dat ik de 16 afbeeldingen niet meer zou laten zien bij nr 101, want die ruimte heb ik niet. Als het goed is heeft u de pagina nog bewaard en kunt u aan de hand van deze lijst de oplossingen controleren:

1-B; 2-I; 3-C; 4-G; 5-A; 6-O; 7-J; 8-D; 9-E; 10-N; 11-P; 12-K; 13-H; 14-M; 15-F; 16-L.

De nieuwe opdracht is dan deze keer speciaal voor dorpsgenoten die in het baggeren geïnteresseerd zijn. Het getoonde bovenlicht is langs de dijk te vinden. Herkent u deze plek? Stuur de oplossing naar zoekfotosliedrecht@gmail.com en u krijgt gegarandeerd antwoord en een bruikbare tip voor de volgende zoekfoto.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie