Afbeelding
Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (100)

30 december 2022 om 15:58 Activiteiten

SLIEDRECHT Het is vandaag een speciale dag voor mij. Het is me gelukt om in bijna 2 jaar tijd 100 mooie en/of opvallende plekjes in ons dorp te tonen. En het heeft me weinig moeite gekost om ze te vinden. Op mijn wandel- en fietstochten kwam ik ze zomaar tegen. En de voorraad is nog lang niet uitgeput.

tekst en foto’s: Albert de Coster

Er zijn altijd een aantal vaste inzenders, die - met vaak zeer leuke anekdotes - hun zoektocht naar het object aan me doorgeven. Dat stel ik altijd heel erg op prijs. En naast deze vaste inzenders zijn er de incidentele inzenders. Ook daar komen vaak heel veel verrassende opmerkingen vandaan en laat ik me graag door hen informeren als ze iets bijzonders over de foto te vertellen hebben.

Maar of ik mijn doel, waarom ik deze rubriek gestart ben, bereikt heb is niet altijd duidelijk. In de coronatijd van februari 2021 ben ik begonnen om de lezers, die vanwege de lockdown aan huis gekluisterd zaten, een reden te geven om de deur uit te gaan. Door mijn zoekplaatje probeerde ik hen te bewegen om op pad te gaan en zo de broodnodige lichaamsbeweging te laten krijgen. Dat er een aantal lezers Streetview gebruiken om de locatie te vinden is jammer, maar misschien gaan ze voortaan toch fysiek op pad.

Voor de 100ste editie heb ik er een ‘special edition’ van gemaakt. We zitten net na de kersttijd en veel dorpsgenoten hebben afgelopen feestdagen de kerk bezocht. Voor de één is het de wekelijkse gewoonte en voor de ander is een jaarlijkse gebruik om de kerk met kerst bezoeken. En soms is het kerstfeest van de school van de kinderen de reden om een kerk te bezoeken. En er zijn dorpsgenoten die nog nooit een plaatselijke kerk bezocht hebben. Mijn zoekplaatje betreft dit keer de deuren (hoofdingang, zijdeur of achterdeurtje) van religieuze instellingen in Sliedrecht. Deze instellingen zijn genummerd en de diverse deuren zijn met een letter aangegeven. En die moet u zien te combineren. De hoofdprijs van deze quiz is: het gratis bijwonen van een dienst naar keuze bij één van de instellingen. Inzenden van de antwoorden mag, maar hoeft niet. Volgende week krijgt u alleen de nummers en letters gecombineerd als oplossing, dus bewaar deze pagina. Mail uw reactie naar zoekfotosliedrecht@gmail.com

De keuzes
1 - Hervormde Gemeente in PKN - Grote Kerk
2 - Hervormde Gemeente in PKN - Maranathakerk
3 - Gereformeerde Gemeente - Boazkerk
4 - Vergadering van Gelovigen
5 - Apostolisch Genootschap
6 - Leef! Sliedrecht
7 - R. K. Kerk Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand
8 - Christelijk Gereformeerde Kerk - Eben-Haëzer
9 - Elim (voorheen: Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt; nu het Anker)
10 - Gereformeerde Kerk in PKN
11 - De Ontmoeting (voorheen: Nederlands Gereformeerde Kerk; nu het Anker)
12 - Synagoge
13 - Ulu Camii Moskee
14 - Vrijzinnig Hervormde Vereniging ‘Onze Roeping Getrouw’
15 - Evangelische Christengemeente Rehoboth
16 - Oud Gereformeerde Gemeente (voorheen: Hervormd Lokaal)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie