Afbeelding
Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (62)

8 april 2022 om 10:02 Activiteiten

SLIEDRECHT Het begint al een beetje te schemeren terwijl ik met een paar vrienden in de rij sta te wachten. Schuchter kijk ik om me heen, want wie staan er nog meer. Gelukkig zie ik geen bekenden. Langzaamaan schuift de rij op en ben ik bijna aan de beurt. ‘Parterre of Balkon?’ vraagt de wat oudere mevrouw achter het raampje. Euh wat? Parterre, wat is dat? De vrouw kijkt me onderzoekend aan. ‘Zeker voor het eerst hier? Nou, waar wil je zitten, boven of beneden?’ Ik krijg een por van een van mijn vrienden, die me influistert dat we beneden gaan zitten, want dat is goedkoper.

door Albert de Coster

Ik kijk nog even naar boven naar de imposante gevel van het Thaliatheater naast het gemeentehuis en dan gaat het grote avontuur beginnen. Voor het eerst naar de film. Blijkbaar was ik niet alleen die van zijn oude lui de bioscoop niet mocht bezoeken. Er waren nogal wat inzenders die van thuis een pin op de neus hadden gekregen. Ze mochten daar in die wereldse tent en het aangrenzende café niet komen.

Zowel links als rechts van de ingang waren er smalle vitrines waar fragmenten van de films van volgende week getoond werden. En daar stonden regelmatig knulletjes met blozende wangen likkebaardend naar de vaak uitdagende plaatjes te kijken.

Maar het uit 1916 daterende theater bleek uiteindelijk niet meer levensvatbaar en ging ter ziele. En nu is er de mogelijkheid om er muziekfeesten te bezoeken in deze locatie die toepasselijk ‘De Bios’ heet.

Daarmee is het muzikale bruggetje naar mijn stukje van vorige week makkelijk gemaakt. Want daar schreef ik over het radioprogramma ‘Metalshock’ op MerweRTV van Theo Peele en Gino Sittrop. Die gasten kregen van de gemeente de Gouden Aar uitgereikt. En toen moest ik ineens denken aan heel andere muziek en een aar. Dat is voor de komende week het zoekplaatje.

Om nog even mijn aanwijzing uit het stukje van vorige week te verduidelijken. Ik schreef dat de zoekfoto indirect met een cultuurprijs te maken had die al in 1929 werd uitgereikt en dit jaar een ‘klapper’ was. Dat was dus de Oscaruitreiking en de klap die Will Smith daar gaf aan ‘komiek’ Chris Rock.

Trouwens, de inzenders van oplossingen kregen als extra tip: De naam van deze muze betekent ‘Bloeiende feestvreugde’. Dat verwees dus naar de naam Thalia. Wilt u ook zo’n extra tip, stuur uw oplossing in naar zoekfotosliedrecht@gmail.com. 

Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie