Afbeelding
Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (63)

Activiteiten

SLIEDRECHT Meerdere keren per dag check ik mijn mailbox. Maar die bleef na de vorige week angstvallig leeg. Er kwamen tot en met zondag drie berichtjes binnen: de ene was van een lezer die de wanhoop bijna nabij was, want de ‘aar’ was zelfs met mijn extra tip niet te vinden. Een andere inzender wist het gelijk; maar ja, die had me ooit op de ‘aar’ geattendeerd. En was er een inzender die een wel heel korte oplossing stuurde.

door Albert de Coster

Dus was mijn hoop op de maandag gevestigd, want op de zondag moesten veel lezers het toch wel gezien hebben. De ‘aar’ lag aan de voeten van de bezoekers van de Boazkerk.

Dit nu nog nieuwste kerkgebouw van ons dorp was al snel te klein en ondanks een tijd van afnemende kerkgang hebben ze moedige besluit genomen om uit te breiden en zo kwamen er op 13 juli 2019 zo’n 300 zitplaatsen bij. Bij een ingang is een plaquette geplaatst met een bijbeltekst waarop o.a. het woord ‘Rehoboth’ genoemd wordt. Dat woord betekent zoiets als het bieden van ruimte.

Voor de plaatselijke leek kan het verwarrend overkomen dat op de muur van de Boazkerk de naam ‘Rehoboth’ voorkomt, terwijl we aan de P.C. Hooftlaan ook nog eens een Rehobothkerk hebben. Maar niet iedere plaatsgenoot verstaat de ‘tale Kanaäns’.

Nog even een korte uitleg waarom er voor een ‘aar’ is gekozen als afbeelding bij deze kerk. Op het land van Boaz ging de arme Ruth uit het land Moab aren oprapen om zo toch nog wat te eten te hebben. Later trouwen ze en zijn ze overgrootouders van koning David. En uit die familie stamt Jezus af. Uit een asielzoekster komt de grondlegger van een wereldgodsdienst voort. Dat was dan even heel korte preek van één alinea.

Dat maar weinig mensen de oplossing hebben ingezonden kan natuurlijk aan de locatie hebben gelegen. Niet alle dorpsgenoten zullen daar ‘kerken’ of daar gewoon eens durven rond te neuzen. Ik steek de hand in eigen boezem: een afbeelding op de grond op een plek die niet door iedereen bezocht wordt, was gewoon te moeilijk.

Dus voor de volgende opdracht niet meer met gebogen hoofd op zoek naar de afbeelding. Maar met de blik omhoog gericht op zoek naar de weidevogel die we dit voorjaar hopelijk weer in onze polder kunnen zien. Maar denk erom: de eieren netjes laten liggen! Stuur uw oplossing in naar zoekfotosliedrecht@gmail.com

Afbeelding
advertentie