De nieuwe opdracht van Albert de Coster.
De nieuwe opdracht van Albert de Coster. Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (86)

23 september 2022 om 08:36 Overig

SLIEDRECHT Mijn zoekfoto van afgelopen week betrof een bekende locatie. Vrijwel heel postzegel verzamelend Sliedrecht stuurde de oplossing in. Het getoonde balkon op Kerkbuurt 195 zit boven de voordeur bij Huib Snap. Uit de inzendingen op te maken is hij blijkbaar een begrip bij veel dorpsgenoten.

door Albert de Coster

Gekscherende weg vergeleek ik zijn balkon met dat van het Haagse paleis Noordeinde waar we afgelopen dinsdag weer terug hebben mogen zwaaien. Nu ken ik Huib niet persoonlijk, maar ik zie hem er niet voor op aan om zijn klanten vanaf het wat krakkemikkige balkonnetje toe te wuiven.

Ik kom regelmatig langs het oude pand en zie eigenlijk nooit klanten in de winkel. Maar uit de inzendingen blijkt dat vooral op zaterdagmiddag heel veel verzamelaars hun weg daar naartoe weten te vinden. Je kunt er ook langs gaan met oude munten en er zijn heel veel spulletjes/speelgoed uit de jaren ’50 en ’60 te koop. Daar is blijkbaar een markt voor.

Wist u trouwens dat vroeger in dit pand de familie Gort een meubelzaak bestierde. Menig inzender heeft daar zijn huisraad gekocht. Het pand stond vroeger bekend onder de naam ‘Stoel op ’t dak’. Een immens grote houten stoel sierde het platte dak. Ik vermoed dat de stoel uiteindelijk door de weersinvloeden en houtrot het heeft begeven. Jammer hoor, dat zo’n unieke reclame-uiting is verdwenen. Maar misschien dat Huib hierdoor geïnspireerd wordt en op het dak een enorme postzegel of oude munt laat plaatsen.

Op de hoek Oosterbrugstraat/Rivierdijk zat ook een meubelzaak Gort, maar of die twee iets met elkaar te maken hadden, weet ik niet. Misschien dat u me dat kan vertellen. Voor de nieuwe foto moet u wel in sprookjes geloven. We hebben zowaar in ons dorp een dependance van de Efteling. Twee - wat zijn het eigenlijk? – elfen, trollen, kabouters of andersoortige fantasiefiguren hangen aan de muur met een - naar het lijkt – artisjok in hun handen. De ene neemt er een hap van en de andere heeft hem doormidden gebroken.

Eerlijk gezegd zien ze er niet zo vriendelijk uit. Omdat ze zich aan beide zijden van de voordeur geposteerd hebben, zou ik hier niet zonder angst een stap over de drempel durven zetten. Durft u dat wel? Waar moet u dan zijn? Stuur de oplossing naar zoekfotosliedrecht@gmail.com.

De oude opdracht van Albert de Coster.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie