De nieuwe opdracht.
De nieuwe opdracht. Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (73)

Activiteiten

SLIEDRECHT De familie van Jip en Janneke van vorige week was lastig te vinden voor de lezers, want ik heb maar weinig goede inzendingen binnen gekregen. Nu kan het ook aan de vakantietijd liggen, want ‘grijs’ Sliedrecht is massaal naar de camping vertrokken. En ik vermoed dat de animo onder de jongere bevolking om een krant te lezen en dan ook nog eens een bijbehorende activiteit te gaan ondernemen toch wat veel gevraagd is.

door Albert de Coster

En nu ik het toch over de vakantie heb; er is in ons dorp een adres waar ze het VW-busje altijd klaar hebben staan om op pad te gaan. De koffers liggen al op het dak. Deze busjes waren in de jaren ‘60 en ’70 uitermate populair bij de leden van de flower powerbeweging. Ze waren beschilderd met felle kleuren en bloemmotieven. Zo gingen er nogal wat van deze busjes naar het eerste meerdaagse muziekfestival in Europa dat op 26-28 juni 1970 plaatsvond in het Kralingse Bos bij Rotterdam. Dat was natuurlijk gebaseerd op het succes van het legendarische Woodstock festival.

Officieel heette het festival: Holland Pop Festival. Er kwamen op drie dagen topartiesten uit de hele wereld optreden, zoals Santana, Jefferon Airplane, Exception, Mungo Jerry, Al Stewart, Focus, Supersister en Pink Floyd. En dat allemaal voor een entreeprijs van 35 gulden. Nou, kom daar tegenwoordig maar eens om. Bij Pinkpop betaal je al gauw € 245,- voor een weekend. En je kunt ook nog een ‘glampink’ kampeerplaats voor minimaal € 300,- p.p. huren.

Men dacht in Rotterdam met zo’n 30.000 betalende bezoekers uit de kosten te zijn. Maar u kent de Hollandse mentaliteit: ‘Als het ook voor niks kan, waarom zou ik dan betalen?’ Dus werden er overal over de hekken geklommen. En met uiteindelijk zo’n 100.000 bezoekers kwam men uit op een tekort van zo’n fl. 750.000,-

En nu vergeet ik bijna de oplossing te vermelden van de Jip en Janneke familie. De ‘vaste’ inzenders hadden van mij de volgende tip gekregen: ‘In een schoolse omgeving waar bij de buren vroeger flink geboord werd’

Ik doelde daarmee op de Calvijnschool en de woning van voormalig tandarts Beuzekom aan de Scheldelaan. Maar of de gezinssamenstelling bij nr 34 ook klopt met de windwijzer is mij nog niet duidelijk. Het is wel weer zo’n leuk privé kunststukje, net als de nieuwe opdracht.

Wie een oplossing instuurt krijgt altijd een extra tip. Mailen kan naar zoekfotosliedrecht@gmail.com.

De oude opdracht.
advertentie
advertentie