De nieuwe opdracht van Albert de Coster en de oude (zie inzet).
De nieuwe opdracht van Albert de Coster en de oude (zie inzet). Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (80)

Activiteiten

SLIEDRECHT Heel veel dank voor alle blijken van medeleven tijdens mijn herstel van mijn onfortuinlijke greep in de verdedigingswerken van het pand dat ooit bekend stond als B167. Dat was in vroeger tijden, want toen was de Sliedrechtse dijk verdeeld in wijk A-F.

door Albert de Coster

Maar ook het baggerdorp ging mee in de vaart der volken en besloot de lettercode te vervangen door ‘echte’ namen. En zo kreeg dit deel de naam Rivierdijk. En het pand op B167 van T. Prins moest een nieuw nummerplaatje krijgen. Dat werd nr. 655. Het karakteristieke pand werd gebouwd in 1890. Hee, wat vreemd zult u denken, want op het schuurtje wapperde toch een vaantje met daarop het jaartal 1916. Blijkbaar heeft de toenmalige eigenaar pas na 26 jaar het prieel laten bouwen.

Toen men in Sliedrecht afstapte van Wijk A-F werd er een omnummerboek uitgebracht. Deze omnummering vond plaats op 15 oktober 1966. En van privacy hadden ze toen nog nooit gehoord, want bij alle adressen stond ook gewoon bij wie er daar woonde.

Kunt u trouwens de Operatie Decibel nog herinneren? Op 10 oktober 1995 gingen we met de telefoon massaal om. Alle telefoonnummers in Nederland werden aangepast, zodat we allemaal 10 getallen kregen, want het aantal beschikbare nummers bij de PTT was bijna ontoereikend. Ook toen kreeg je een boekwerk toegezonden waarmee het mogelijk was om te zien hoe je van een ‘oud’ nummer een ‘nieuw’ nummer kon vinden. Dat hebben ze vast afgekeken van ons vooruitstrevende gemeentebestuur uit de jaren ’60.

Vorige week meldde ik dat ik niet in staat was om het gebouw op de foto te zetten. Hoe kom ik dan toch aan zo’n mooie foto van het prieeltje? Ik liet al doorschemeren dat het gewoon op internet te vinden was. Het staat te koop. Wie interesse heeft moet maar even kijken. Helaas kan ik de vraagprijs niet ophoesten; jammer hoor, want ik zag mezelf al helemaal zitten in het prieeltje. Een glaasje port en een kaasplankje -gebracht door een bediende- en ik relaxed bezig met het schrijven van mijn zoekplaatje.

En nu ik het volgende zoekplaatje noem, kan ik er niet omheen dat jullie eigenlijk een internationaal soort alfabet zouden moeten beheersen, want wie van de drie bedoel ik? Maar spieken mag ook. (pas op hoor, je zit zo onder een auto).

Stuur de oplossing naar zoekfotosliedrecht@gmail.com en dan komt er gegarandeerd antwoord en een tip voor volgende week. .-.. .. . ..-. -.. .

Afbeelding
advertentie
advertentie