De nieuwe opdracht van Albert de Coster.
De nieuwe opdracht van Albert de Coster. Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (79)

Activiteiten

SLIEDRECHT Al struinend door bekende en wat minder bekende straten in Sliedrecht op zoek naar bijzondere objecten liep ik ineens tegen iets bijzonders aan. Het was een soort vlaggetje met daarin uitgesneden het jaartal ‘1916’.

door Albert de Coster

Ik stond op dat moment achter een diepe tuin van een statige woning aan de dijk. En nieuwsgierig als ik ben probeerde ik vanuit alle mogelijke kanten te ontdekken wat er onder dat vaantje nu te zien was. Het leek me mooi onderwerp voor mijn rubriek.

Ondanks mijn pogingen om het onderwerp vanuit een andere hoek op de foto te zetten lukte het gewoonweg niet om een standpunt te vinden waarop ik het goed kon fotograferen. ‘Dan maar de methode van Privé, Weekend, Story en Nieuwe Revue gaan toepassen,’ zei tegen mezelf.

Dus ging ik op zoek naar gaten in de heg om al tijgerend in de bosjes toch het ultieme plaatje te kunnen schieten. Maar ook dat was na enkele omzwervingen rond het pand niet mogelijk. Dus werd plan B uit de kast getrokken: Ik zette mijn fiets tegen de schutting en klauterde met gevaar voor eigen leven op de bagagedrager om zo over de schutting te kunnen kijken om dan een foto te maken. U raadt het al: mijn fiets begon tegen te sputteren en ging op tergend langzame wijze onder mijn voeten vandaan wegglijden. In een wanhopige poging om mij staande te houden greep ik me vast aan de schutting. En dat had ik natuurlijk niet moeten doen: ik greep vol in de puntige verdedigingswerken van het hekwerk.

Met de staart tussen de benen fietste ik naar huis en heb een paar dagen met zere handen op de bank zitten te revalideren. En toch heb ik inmiddels een mooie foto van het tuinhuisje met het vaantje ‘1916’ in mijn bezit. Het staat gewoon op internet en is openbaar toegankelijk. Weet u waar dit karakteristieke pand met tuinhuis te vinden is?

De foto van vorige week is een beeld van een Lelie aan het begin van de Kerkbuurt, gemaakt door Jeroen Stok. Ooit is er in de politiek het idee geopperd om het stukje Kerkbuurt tussen het Dammetje en de Krakelingenstoep (= P.C. Hooftlaan) voor auto’s toegankelijk te maken. Volgens mij was er echt niemand in het dorp gecharmeerd van dat idee. Met uitzondering van kleine rode autootjes.

De oplossing kan worden gemaild naar zoekfotosliedrecht@gmail.com.

De oude opdracht van Albert de Coster.
advertentie
advertentie