Met name kinderen zijn aan het juiste adres, om te leren over het belang van levenslange goede mondzorg.
Met name kinderen zijn aan het juiste adres, om te leren over het belang van levenslange goede mondzorg. De Gebitskliniek
De Gebitskliniek

Mondzorg voor het hele gezin

26 oktober 2023 om 16:04 Zakelijk

SLIEDRECHT Bij De Gebitskliniek op de Kerkbuurt wordt mondzorg geboden voor kinderen en gezinnen. Kinderen kunnen er leren over het belang van goede mondzorg. Op jonge leeftijd naar de tandarts gaan, voorkomt problemen op latere leeftijd. Én angst.

door Eline Lohman

Tandheelkundige zorg is belangrijk voor de gehele gezondheid en vroeg tandartsbezoek speelt een grote rol bij het opbouwen van goede gewoonten met betrekking tot de verzorging van de mond. Dat weten de medewerkers van De Gebitskliniek als geen ander en daarom geven zij hier veel aandacht aan.  Als kinderen op jonge leeftijd – vanaf twee jaar zijn kinderen welkom bij De Gebitskliniek – naar de tandarts gaan, dan ontwikkelen ze bovendien minder vaak angst later in het leven. Ze kunnen al vroeg wennen aan de tandarts en vinden een tandartsbezoekje zo minder spannend.


VERTROUWD

Kinderen die op jonge leeftijd vertrouwd raken met de tandarts hebben vaak een positievere houding tegenover mondverzorging op latere leeftijd en kunnen daardoor beter voor hun tanden zorgen. Dit komt de mondgezondheid zeker ten goede! Ook voor volwassenen met angst voor de tandarts is De Gebitskliniek een aangename plek. Gespecialiseerde professionals helpen mensen met angst voor de tandarts om hun mondgezondheid te herstellen en dat zonder pijn.POSITIEVE ERVARING

Bij De Gebitskliniek wordt er voor kinderen een positieve ervaring van gemaakt, inclusief het spelen van spelletjes en precies vertellen wat er tijdens een behandeling wordt gedaan. Op deze manier zien kinderen de tandarts als een vriendelijke professional die hen helpt hun glimlach te verzorgen. Is de behandeling achter de rug, dan krijgen kinderen een klein cadeautje mee. En mochten ouders vragen hebben over hoe het beste te poetsen, dan wordt dit in alle rust uitgelegd.

ALLES ONDER ÉÉN DAK

De Gebitskliniek legt sterk de nadruk op preventieve mondzorg voor kinderen en gezinnen, dus het voorkomen van problemen. De Sliedrechtse kliniek laat hun cliënten zich op hun gemak voelen en werkt vanuit een lange termijn plan om het gebit mooi en gezond te houden. Als kinderen wat groter worden en een beugel nodig hebben, dan kunnen zij ook bij De Gebitskliniek terecht voor orthodontie. Ouders hoeven dus niet te zoeken naar externe orthodontisten. Ook fijn voor de kinderen, want zo blijven zij vertrouwde gezichten zien. Veel mensen weten het niet, maar mondzorg voor kinderen tot 18 jaar wordt bijna volledig vergoed vanuit de basisverzekering (dit geldt helaas niet voor orthodontie). Dat maakt tandheelkunde voor kinderen – vrijwel – kosteloos.


OVERSTAPSERVICE

Wie over wil stappen van zijn of haar huidige tandarts naar De Gebitskliniek, kan gebruikmaken van de eenvoudige overstapservice. Dit houdt in dat De Gebitskliniek alles regelt voor een nieuwe patiënt, inclusief de overdracht van het dossier van de oude tandarts naar de nieuwe. Iedereen die benieuwd is naar De Gebitskliniek - die ook op zaterdag open is, handig! - wordt uitgenodigd om eens binnen te stappen in het pand aan de Kerkbuurt en kennis te maken.


De Gebitskliniek, Kerkbuurt 107, Sliedrecht, 0184 - 63 69 64, degebitskliniek.nl/kindertandarts

Op jonge leeftijd naar de tandarts gaan, voorkomt problemen op latere leeftijd.
Gespecialiseerde professionals helpen mensen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie