Afbeelding

Gebitskliniek Sliedrecht: Comfort van een natuurlijk gebit met implantaten

28 april 2023 om 08:52 Zakelijk

SLIEDRECHT Steeds meer mensen kiezen voor implantaten. Een kunstgebit op implantaten - ofwel een klikgebit - is een optie en ook is het mogelijk om een kroon of brug op implantaten te plaatsen. Bij de Gebitskliniek in Sliedrecht zorgt een ervaren implantoloog voor de beste mondzorg.

door Eline Lohman

De mogelijkheden van implantaten zijn vandaag de dag heel breed. Bij deze techniek wordt een kunstwortel in de kaak geplaatst, die in korte tijd stevig vastgroeit in het kaakbot. Op de kunstwortel kan een kroon of een brug worden gezet wanneer iemand een tand of kiest mist. Tegenwoordig kunnen er zeer natuurlijk ogende kronen worden geplaatst.   

Een andere optie op het gebied van implantaten is een klikgebit. Hierbij wordt – veelal bij mensen die al een kunstgebit hebben - een kunstgebit vastgeklikt in de kaak. Daarvoor worden er eerst twee implantaten in de kaak geplaatst. Wie kiest voor een klikgebit, hoeft niet meer bang te zijn dat het kunstgebit los zit, zoals bij het traditionele kunstgebit nog wel eens het geval is, waardoor men lastig kan eten of praten.    

Een goed passend kunstgebit biedt dus veel voordelen

Doordat het klikgebit goed vastzit, heb je het comfort van een natuurlijk gebit en kun je in veel gevallen beter proeven doordat er – in tegenstelling tot bij een traditioneel kunstgebit – geen verhemelteplaat meer in de mond zit. Nog een bijkomend voordeel van een klikgebit: de kaak slinkt veel minder door de aanwezigheid van de kunstwortels. Een goed passend kunstgebit biedt dus veel voordelen en is een – letterlijk en figuurlijk – passende oplossing voor de lange termijn.  

Steeds meer mensen kiezen voor een klikgebit wanneer ze een kunstgebit nodig hebben of al een traditioneel kunstgebit hebben. Juist omdat een klikgebit veel comfort biedt. De Gebitskliniek in Sliedrecht biedt een gratis prothesecontrole voor mensen die een normaal kunstgebit hebben en mogelijk interesse hebben in een klikgebit. Er wordt besproken wat een klikgebit precies inhoudt en het bestaande kunstgebit wordt onder de loep genomen om te zien wat de beste mogelijkheid is. Dit is een mooie, kosteloze manier om te informeren naar de mogelijkheden op het gebied van implantaten.  

OPTIMALE VERGOEDING

Over geld gesproken: veel mensen denken onterecht dat een klikgebit veel geld kost. Maar een klikgebit kost voor de patiënt bijna hetzelfde als een traditioneel kunstgebit. In de meeste gevallen wordt de behandeling voor het plaatsen van de implantaten vrijwel volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Bij de Gebitskliniek in Sliedrecht krijg je optimale vergoeding van de zorgverzekering en tevens is de praktijk gecontracteerd als zorgverlener bij CZ en VGZ.  

Ook een ander stigma neemt de Gebitskliniek in Sliedrecht graag weg, namelijk dat ‘een schroef in je kaak laten zetten veel pijn doet’. Voor de behandeling wordt de patiënt plaatselijk verdoofd en vervolgens is de behandeling vrijwel pijnloos. Het is een kleine, kortdurende ingreep. Ditzelfde geldt voor wanneer je één of enkele tanden of kiezen mist en kiest voor implantaten. Met als resultaat een net gebit, en andere tanden en kiezen blijven beter zitten omdat deze zich niet meer kunnen verplaatsen. Een duurzame oplossing! 

FLINKE DOSIS KENNIS EN ERVARING

Wie kiest voor een behandeling met implantaten bij de Gebitskliniek in Sliedrecht kan daarbij rekenen op een flinke dosis kennis en ervaring. Niet voor niets komen mensen van ver – uit het hele land – naar de Gebitskliniek in Sliedrecht toe! Een ervaren implantoloog biedt de beste mondzorg. De Gebitskliniek in Sliedrecht is ooit begonnen als prothesepraktijk en daar plukken patiënten die vandaag de dag implantaten kiezen, nog altijd de vruchten van.  

Interesse in implantaten? Kom dan vrijblijvend eens praten tijdens een intakegesprek over de mogelijkheden van implantaten, zowel voor als er een klikgebit nodig is als voor het missen van één of meerdere tanden of kiezen. Kijk op de website gebitskliniek.nl of bel naar het telefoonnummer 0184-636964 voor meer informatie en advies op maat of voor het maken van een afspraak.

De Gebitskliniek, Kerkbuurt 107, Sliedrecht, 0184-636964, www.degebitskliniek.nl

Afbeelding
Afbeelding

Eline Lohman

advertentie
advertentie