Ruud Landsmeer, vestigingsmanager en fysio-manueeltherapeut.
Ruud Landsmeer, vestigingsmanager en fysio-manueeltherapeut. Eline Lohman

Werken in uitdagende omgeving bij PMC In Balans, praktijk voor fysiotherapie

29 november 2023 om 17:33 Zakelijk

SLIEDRECHT De zorg voor patiënten dichtbij houden en verbeteren: daar kunnen nieuwe medewerkers van PMC In Balans in de Wilhelminastraat in Sliedrecht aan bijdragen. De praktijk voor fysiotherapie zoekt personeel voor meerdere disciplines, zowel binnen de fysiotherapie als andere disciplines zoals ergotherapie en diëtiek.


door Eline Lohman

PMC In Balans zoekt mensen voor meerdere specialisaties, zoals manuele therapie, psychosomatische therapie en kinderfysio. Ook is een algemene fysiotherapeut welkom. Deze nieuwe medewerkers komen in een multidisciplinaire setting te werken. Ofwel: de disciplines werken met elkaar samen waar nodig. Aangevuld met twee huisartsen, een huidspecialist, een psycholoog en een diëtist die ook in het centrum zitten waarin PMC In Balans huist. ,,We willen de zorg voor de patiënt dichtbij houden en verbeteren”, vertelt Ruud Landsmeer, vestigingsmanager en fysio-manueeltherapeut. ,,We hebben een supergezellig, warm team dat oog voor elkaar heeft. Nieuwe medewerkers komen te werken in een uitdagende omgeving.” 

Ruud doelt met dat laatste ook op de Praktijk van de Toekomst: PMC In Balans is als één van vijftien praktijken geselecteerd om na te denken over de toekomst van de fysiotherapie. Er gaat namelijk veel veranderen in dit werkveld, legt Ruud uit. ,,We hebben nu veel één op één gesprekken met mensen, maar we gaan straks naar meer samenwerkingen met gemeentes en daardoor verandert het contact met de patiënt. Nieuwe medewerkers kunnen een rol spelen in die ontwikkeling. Bijvoorbeeld als het gaat om valpreventie en diabetesbehandeling, waarbij we in de toekomst beweegagogen in kunnen zetten, waardoor de fysiotherapeut meer tijd heeft voor andere zaken. Daar moeten we onze weg in vinden. Net als in de focus op de gezondere leefstijl. Ook daar wordt dan weer preventief gewerkt, net als bij de valpreventie en diabetesbehandeling.” 

Specialisten die bij PMC In Balans - die diverse locaties in de Alblasserwaard heeft - komen werken, komen terecht in een goede leeromgeving, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen als therapeut op hun vakgebied. En wie ‘s avonds of in het weekend wil werken, krijgt die mogelijkheid. Ruud: ,,We proberen nieuwe collega’s zo goed mogelijk te begeleiden, zodat ze kunnen excelleren. Nieuwe collega’s kunnen zich bij ons ontwikkelen door uitgebreide scholingsmogelijkheden. Daarnaast hebben we goede arbeidsvoorwaarden met vergoeding voor pensioen en studiekosten.”

PMC In Balans maakt deel uit van een grotere organisatie. Ruud: ,,Daardoor kunnen we lokaal ons eigen beleid uitvoeren. Zo kun je dicht bij de mensen bezig zijn. Van de administratie tot aan de therapeut - wij zijn één en dragen allemaal ons steentje bij aan het welzijn van de patiënten.” 

Zie https://pmcinbalans.nl/werken-bij/.

Afbeelding
Afbeelding

Eline Lohman

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie