Ook meneer Elshout zit helemaal op zijn plek in de vernieuwde huiskamers  van zorgcentrum Parkzicht.
Ook meneer Elshout zit helemaal op zijn plek in de vernieuwde huiskamers van zorgcentrum Parkzicht. Fleur de Ruiter

Zorgcentrum Parkzicht bouwt verder aan leven in vrijheid

5 augustus 2021 om 12:06 Zorg

SLIEDRECHT Zorgcentrum Parkzicht wordt momenteel grondig verbouwd. De woongroepen voor mensen met dementie en somatische aandoeningen zijn volledig vernieuwd. Ook de bewoners hebben hun draai inmiddels helemaal gevonden in hun nieuwe huiskamers en appartementen.

Op de etages zijn ruime huiskamers gecreëerd voor mensen met psychogeriatrische en somatische aandoeningen. Ook is er voor elke bewoner een eigen appartement met veel lichtinval en een eigen badkamer. De huiskamers zijn ingericht door W2 Moments, dat is gespecialiseerd in het inrichten van woonruimtes voor mensen met dementie. Zo is er onder andere extra gelet op kleurgebruik, zachte kleurovergangen en de verschillende behoeften aan prikkels die verschillende bewoners hebben.

VERVOLG VERBOUWING De verbouwing verloopt gefaseerd. Nu de verbouwing van de huiskamers zijn afgerond en alle bewoners hun nieuwe, vaste plek hebben gekregen zijn de eerste etage, de begane grond en de tuin aan de beurt. Op de eerste etage worden nieuwe appartementen gecreëerd waar mensen in de toekomst terechtkunnen voor kortdurende verblijf, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. Ook zal er te zijner tijd aan de vijver-kant van het zorgcentrum een loopbrug worden geplaatst. Deze brug zal de afdelingen op de tweede en derde etage verbinden, zodat het mogelijk wordt om rondom door het gebouw te lopen.

LEVEN IN VRIJHEID Met de verbouwing van zorgcentrum Parkzicht verandert niet alleen de inrichting van het gebouw. De zorg voor de (verpleeghuis)bewoners verandert mee. Waardeburgh verleent de zorg aan haar bewoners met psychogeriatrische en/of somatische aandoeningen vanuit de visie ‘leven in vrijheid’.

Leven in vrijheid betekent dat bewoners die hun leven lang zelf hun leven konden vormgeven, dat kunnen blijven doen. Deze vrijheid betekent ook dat de bewoners zich vrij kunnen bewegen door het zorgcentrum. Daarbij wordt gebruik gemaakt van zogenoemde leefcirkels. Dit is een zorgtechnologie waarmee de bewegingsruimte voor elke bewoner op maat wordt ingeregeld.

Meer informatie over het wonen in zorgcentrum Parkzicht? Iedereen is welkom voor een bezichtiging. Daarvoor kan contact worden opgenomen met de woonzorgconsulenten van Waardeburgh via de gratis Seniorenzorglijn: 0800 -456 0 456 of vul het contactformulier in op www.waardeburgh.nl.

advertentie
advertentie