Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Lichtjes op oorlogsgraven

16 december 2019 om 09:09 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Stichting Comité 4 en 5 mei Sliedrecht brandt op kerstavond 24 december om 17.00 uur lichtjes op de begraafplaats aan de Thorbeckelaan bij de graven van de oorlogsgraven stichting, het Indië-monument, de gedenksteen van het Rode Kruis en het monument  van de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog.

Nicole Boer van Stichting Comité  4 en 5 mei Sliedrecht: ,,In 2015, vier dagen voor kerstavond, kreeg Dick Jansen uit Burgum het idee om op de oorlogsgraven in zijn woonplaats een lichtje te branden, net zoals dat al 25 jaar plaats vond op de Canadese begraafplaats in Holten. Zijn tweede gedachte was waarom kan dat niet in heel Nederland? Hij zette een Facebook-actie op en  de respons was ongelofelijk. Op kerstavond branden er op meer dan 150 plaatsen in Nederland kaarsjes bij oorlogsgraven. In Sliedrecht wilden wij ook graag gehoor geven aan zijn oproep en sinds 2016 plaatsen wij ook in Sliedrecht op kerstavond lichtjes op oorlogsgraven."

Op kerstavond  dinsdag 24 december om 17.00 uur worden er lichtjes geplaatst. Het verzamelen is uiterlijk 16.45 uur voor de begraafplaats.  Dan worden de lichtjes uitgedeeld zodat een ieder een lichtje kan plaatsen. Het wordt op prijs gesteld als velen hier aan mee zullen doen. Ook zijn nabestaanden van individuele oorlogsgraven van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie