Afbeelding
Ditty van Drenth

Nieuw pand voor Gambiaproject

15 juni 2020 om 08:06 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Hans de Jongh brengt de tweedehands spullen die hij voor Gambia krijgt naar het nieuwe pand aan de Kerkbuurt 107. De opslag van het 'Gambia Centrum Sliedrecht' bij zijn woonhuis werd te klein en dit voormalige winkelpand in Sliedrecht was een welkome uitkomst. ,,We hebben ruimte genoeg om alle spullen die we krijgen en die niet voor Gambia geselecteerd worden, uit te stallen en te verkopen tegen een schappelijke prijs", zegt De Jongh. De opbrengst is bestemd voor alleenstaande vrouwen en hun kinderen in Gambia. Er worden ook artikelen naar Gambia opgestuurd. De vrouwen kunnen de spullen verkopen en zo zichzelf onderhouden.

Voor het sorteren van de tweedehands artikelen en het runnen van de 'Bazar voor het goede doel' zoekt Hans nog vrijwilligers. ,,De Sliedrechters hebben mij enorm geholpen om van 'mijn Gambiaproject' een succes te maken. Daarom wil ik graag iets terug doen voor de lokale bevolking. En vooral de jeugd en ouderen heb ik in gedachten. Ik ga binnenkort een actie organiseren waarbij de jeugd van 12 tot en met 18 jaar een artikel voor noppes voor een oudere mag uitzoeken. Zo ontstaat er meer verbinding tussen deze twee leeftijdsgroepen. Deze 'Bazar voor het goede doel' is dus ook een plek voor de Sliedrechters. We staan open voor nieuwe initiatieven."

Volgende week woensdag 17 mei om 14 uur gaat de Bazar open. ,,Uiteraard nemen we de door de overheid voorgeschreven veiligheidsmaatregelen in acht. Er mogen vijf klanten tegelijk naar binnen en zij moeten anderhalve meter afstand van elkaar houden." Hans is en blijft een rashandelaar met oog voor zijn naasten. Hij heeft ruim tweehonderd kilo aardappels op de kop getikt en heeft voor deze partij een leuke openingsactie in gedachten. Tijdens de openingsweek krijgen alle klanten een zak aardappels mee om aan een oudere of gezin aan te bieden die het goed kan gebruiken. ,,Ik maak mensen graag blij en daar draait het bij de 'Bazar voor het goede doel' allemaal om." 

De Bazar is open van maandag tot en met vrijdag van 10 - 12 uur, 14 - 16 uur en 19 - 20 uur. Op zaterdag kunnen de klanten van 10 - 16 uur in het pand aan de Kerkbuurt terecht. Wie tweedehands spullen aan wil bieden kan contact opnemen met Hans de Jongh, 06 - 28923741.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie