Kelly Petrie
Kelly Petrie Richard van Hoek Fotografie

Echt Slydregts: Ongebruikt retour

6 november 2020 om 16:30 Column

De bel gaat. Wie kan dat nu zijn, zo midden op de dag? Mijn grote vriend De Postbezorger natuurlijk. In onze straat regent het momenteel pakketjes. Hij was al een paar keer eerder aan de deur, armen vol dozen, als een ontijdige Sinterklaas met een zwarte baard. Voor koffie is geen tijd, hij moet dóór. In Nederland is geen oorlog maar wel altijd haast; hij wordt betaald per tijdig bezorgd pakketje. Dus als niemand de deur open doet, kan dat wel even zuur zijn. Daarom probeer ik het ook altijd zo te plannen dat er iemand thuis is op het moment van bezorging en anders heb ik aan beide kanten fantastische buren wonen die het niet vervelend vinden om mijn vrachten aan dozen aan te nemen.

Al jaren vind ik het zeer prettig vanuit mijn luie stoel, en iets meer coronaveilig, te shoppen. Nu weet ik dat dit zeer slecht is voor het milieu, maar dat is naar de stad reizen ook. En gelukkig zijn veel verpakkingsmaterialen tegenwoordig recyclewaardig. Dat gezegd hebbende, wil ik toch even kwijt dat het retourneren ervan nooit een groot probleem is geweest tot een aantal dagen geleden. Want naast het aanbod aan winkels online is de keuze uit pakketdiensten ook niet mis. We hebben DHL, DPD, FedEx, GLS, PostNL, UPS...(hapt naar adem) En dan heb ik het nog niet eens gehad over de vele ophaalmogelijkheden. Thuis is fijn, maar brengen soms ook extra kosten met zich mee. Daarvoor geef ik het toch liever af bij een gecentreerd ophaalpunt. Najaah, gecentreerd. Want wat zit waar? En als je het dan eindelijk denkt te weten, is het alweer anders.

Zo ben ik welgeteld voor een DHL pickuppoint van het Burgemeester Winklerplein, naar de Kerkbuurt, naar een supermarkt niet om de hoek tot uiteindelijk een speelgoedwinkel in Hardinxveld-Giessendam gestuurd om daar vervolgens te horen dat ze er de dag ervoor net mee gestopt waren en werd mij vriendelijk verzocht het in Dordrecht te proberen. De net nieuw gekochte broek zakte nog net niet van mijn kont. Jullie begrijpen dus dat ik sinds het heugelijke nieuws van vorige week dat er een nieuw DHL punt in Sliedrecht is aangewezen dit even gevierd moest worden met een puntje appelkruimel erbij. Het kan niet beter. Nog geen 50 meter vanaf mijn huis en iets lekkers mee terug. Al vraag ik mij met grote vrezen en het slagroom nog op mijn kin terecht af hoelang deze jongedames het vol gaan houden. Wordt vervolgd.

[Kelly Petrie

Kelly Petrie

advertentie
advertentie