Laat u Het Kompas binnen?

24 april 2009 om 00:00 Nieuws

Alle afleveringen nu te zien op website Historische Vereniging Sliedrecht

SLIEDRECHT – De binnenkijken rubriek begint steeds meer bekendheid te krijgen. Men spreekt elkaar erop aan: 'Heb je Het Kompas al gebeld, want jullie hebben zo’n bijzonder huis!' Zo ging het ook bij de bewoners van de ‘Coöperatie’ bij wie we deze week een kijkje nemen in de zesde aflevering. Nummer zeven komt binnenkort in de krant: de 100-jarige ‘Rustplaets’ aan de Rivierdijk. Op de site van de Historische Vereniging zijn sinds kort alle afleveringen met extra foto’s te bekijken. (www.historie-sliedrecht.nl)

Het Kompas blijft op zoek naar mensen die het leuk vinden om iets te vertellen over de geschiedenis van hun huis en/of over hun eigen woongeschiedenis. Betrok u al vanaf de nieuwbouw een tienhoog- of andere flat of heeft u van een heel gewoon (huur)huis iets bijzonders gemaakt dan laten we u graag aan het woord. Was uw woning vroeger een bedrijf of winkel? Is het gebouwd onder architectuur? Al heel oud of net nieuw? Een bijzonder interieur? Liep uw huis vol tijdens de watersnoodramp van 1953 en woont u er nog steeds? Zit u nog in een authentiek (dijk)huis dat nauwelijks aan de tijd aangepast is? Staat uw stulpje op een bijzondere plek? Woont u op een schip of ark of in een woonwagen, caravan of bouwkeet? Woont u met meerdere generaties of met heel veel mensen bij elkaar in huis?

Wie zich aanmeld voor ‘Het Kompas kijkt binnen bij.’ krijgt een bezoekje van ongeveer een uur van correspondent Margreet Strijker. Er wordt een foto door Richard van Hoek gemaakt van de bewoner(s) op een mooie plek in of bij het huis. Verder kunnen er historische, interieur of verbouwingsfoto’s bij het artikel geplaatst worden.

E-mail: kompas.sliedrecht.redactie@bdu.nl

Telefoonnummer: 0184 – 612511.

advertentie
advertentie