Merwede coach Robert Bras geniet van prima seizoensstart

12 september 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Sliedrechtse Korfbal Club Merwede is met twee ruime zeges uitstekend van start gegaan in het nieuwe veldseizoen. Na de geslaagde seizoensouverture in Klundert bij DSO (9-17) hadden de Merwedianen op eigen terrein eveneens weinig moeite met ACKC uit Almkerk: 24-10.

Jacco Buijk (7x), Ramon van Meeteren (5x), Iris van Eijl (4x), Martijn van Rijsbergen (3x), Xandra Molendijk, Annelies Koppelaar, Else van der Valle, Dick Bikker en Lars Bras verzorgden de productie en bezorgden daarmee hun oud trainer Dick van Houwelingen, dit seizoen actief in Almkerk, een minder prettige middag: ,,Natuurlijk waren wij hier geen favoriet voor de winst, maar het gat had niet zo groot hoeven zijn, verdedigend gaven wij veel te veel weg", aldus de Hardinxvelder, die zelf drie jaar werkzaam was in Sliedrecht.

Zaterdag staat de uitwedstrijd bij medekoploper Vitesse Barendrecht op de agenda ; trainer-coach Robert Bras ziet het als een belangrijke testcase om te zien waar zijn selectie momenteel staat in de tweede klasse I.

,, Het is duidelijk dat wij in de wedstrijden tegen DSO en ACKC niet tegen de sterkste teams uit de competitie hebben gespeeld. De doelstelling was simpel : twee keer winnen en daarmee een goede start maken en daarin zijn wij uitstekend geslaagd ! Maar de wedstrijd van a.s. zaterdag is van een heel andere orde: Vitesse (B) is een geduchte concurrent en een overwinning in Barendrecht zou een fantastisch resultaat zijn. Volgende week zaterdag komt de andere concurrent, DES uit Delft, naar de Thorbeckelaan, dus we zouden de komende twee wedstrijden uitstekende zaken kunnen gaan doen."

Het feit, dat SKC Merwede afgelopen voorjaar maar net de boot miste voor promotie naar de eerste klasse, heeft de selectie juist een behoorlijke portie positieve energie gebracht, die momenteel ten grondslag ligt aan de uitstekende start in het nieuwe seizoen: ,,Wij lagen vorig jaar door een slechte start al zo'n 6 punten achter op de concurrentie, dat gaf best een mentale tik. Na het zaalseizoen zijn wij steeds beter gaan draaien en dat positieve gevoel hebben we meegenomen naar de huidige competitie. De selectie is momenteel gedrevener en gemotiveerder dan ooit, heeft zich technisch en tactisch steeds meer verbeterd. Je kunt merken, dat de gewijzigde aanpak op de trainingen steeds meer zijn vruchten af gaat werpen."

Het feit, dat aanvoerder Steven Bakker na het vorig seizoen verkaste naar de Hardinxveldse overgangsklasser Vriendenschaar, is weliswaar een aderlating, maar heeft het volledige begrip van alles en iedereen bij Merwede : ,, Als club en als oud teamgenoten en technische staf zijn wij apetrots op Steven, die wij natuurlijk alle succes gunnen. Wij moeten dit weer zien op te vangen met talenten uit eigen gelederen, daarin voorziet de structuur van de vereniging met veel goede jeugdteams en uitstekende trainers. Het B1 team speelt op het allerhoogste niveau van Nederland en dat maakt uiteindelijk de stap naar de senioren allemaal iets gemakkelijker.''

Robert Bras heeft in zijn derde seizoen aan de Thorbeckelaan zijn draai inmiddels volledig gevonden. ,,Merwede is een een club, waar sfeer en gezelligheid hoog in het vaandel staan, zelf ben ik iets meer prestatie gericht en tussen deze twee zaken proberen wij de juiste combinatie te vinden''.

Intensief bereidt men zich deze week voor op de komende wedstrijd tegen medekoploper Vitesse Barendrecht. ,,Vitesse heeft met oud Deetos speler Mike Bezem een zeer ervaren speler, die de korf over het algemeen vrij gemakkelijk weet te vinden. En met een lange rebound dame als Inge Kars weten zij hun fysieke kwaliteiten extra te benadrukken, het wordt een lastige opgave, maar zeker niet onmogelijk."

advertentie
advertentie