Voetbaldames Sliedrecht ook te sterk voor Wieldrecht

24 september 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na de nerveuze seizoensopening vorige week speelden de vrouwen van v.v Sliedrecht zaterdag met veel vertrouwen en overtuiging de uitwedstrijd bij het Dordtse Wieldrecht. Vanaf de start werd de tegenstander onder druk gezet en speelde de hele ploeg fel op de bal. Verdedigen begint bij de aanval en ook die boodschap was op het veld terug te zien. De beloning was na 90 minuten op het scorebord af te lezen: 3-5 voor Sliedrecht.

Wieldrecht had het moeilijk met de Sliedrechtse druk en moest in de achtste minuut al capituleren toen Sera de Bruin op rechts erdoor was en Sharon Goedhart er goed bij zat om af te ronden: 0-1. De hardwerkende Walla al Jaboury speelde dreigend in de punt van de aanval en creëerde voor zichzelf kansen zonder die te kunnen omzetten in een goal. Ze vond niet zelden de sterke keepster van Wieldrecht op haar pad, maar na een kwartier kon die toch niet anders dan het been van Walla pakken in plaats van de bal. De strafschop werd door Ilse Verwijs feilloos benut: 0-2. Terwijl er nog nagenoten werd van deze vroege voorsprong, ging Wieldrecht direct op jacht naar de aansluitingstreffer, die er dus ook kwam na een even simpele als doeltreffende combinatie over rechts: 1-2. Een lesje in vasthouden van de scherpte. Tot de rust bleef dit de stand, al hadden beide ploegen kansen om te scoren.

De tweede helft bleef het opletten voor de snelle aanvalsacties van Wieldrecht, maar verdedigend werd er weinig weggegeven. Aan de andere kant bleven de Sliedrechtse aanvallen, gesteund door een hard werkend middenveld, de Dordtse defensie bestoken met combinaties, snelheid en doelpogingen. Charlotte van Werd kon, net als vorige week, de belangrijke 1-3 tegen de touwen werken na een sterk staaltje doorzetten van Sera. Niet lang daarna leverde een geschonken penalty de 1-4 op; Ilse bleef knap koel door opnieuw haar collega te verschalken.

Wieldrecht weigerde zich neer te leggen bij deze stand en knokte zich terug naar 2-4. Natuurlijk hoopten zij op meer, maar in de loop van de tweede helft was het opnieuw Sharon die in kansrijke positie prachtig rustig bleef en met een bekeken schuiver in de rechterhoek de 2-5 op haar naam zette. Claudia Fortuin dwong met een prachtig schot in de bovenhoek de keeper nog tot een fraaie redding en werd aan de andere kant bij een onschuldig duel in het 16-metergebied, slachtoffer van de vrijgevigheid van de scheidsrechter. Zo werden de strafschop-cadeaus in ieder geval eerlijk verdeeld: 3-5 als eindstand.