Sollicitatietraining in JC Elektra

8 mei 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het is voor veel jongeren steeds moeilijker om tijdens of na hun schoolperiode aan het werk te komen. Speciaal voor deze jongeren biedt Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht samen met FNV Jong twee workshops die gericht zijn op het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden zoals het schrijven van een goed CV en het trainen van de sollicitatievaardigheden.

In de eerste workshop worden handige tips gegeven voor het schrijven van een brief en CV. Praktijkvoorbeelden worden meegenomen en besproken in deze bijeenkomst. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan hoe de jongeren zich met hun brief kunnen onderscheiden van de massa.

In de tweede workshop werken de deelnemers aan de verschillende fases van het sollicitatiegesprek: de voorbereiding, aanvang, het gesprek zelf en de afronding daarvan. Alle do's en don'ts worden besproken. Tijdens het interactieve uurtje wordt het perfecte gesprek nagebootst.

Jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 25 jaar kunnen aan deze workshops geheel gratis deelnemen. Inschrijven kan tot en met woensdag 22 mei door te mailen naar info@elektra-sliedrecht.nl met als onderwerp Sollicitatietraining met in de e-mail vermeld naam, leeftijd, e-mailadres en telefoonnummer. Bij voldoende inschrijvingen gaan de workshops begin juni al van start.

advertentie
advertentie