Cool Moves volley

9 januari 2014 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op vrijdag 3 januari van dit jaar, vond het jaarlijkse Rabobank schoolvolleybaltoernooi plaats. 230 enthousiaste kinderen, verdeeld over 43 teams, van zeven Sliedrechtse basisscholen deden mee.

De kinderen speelden op vier niveaus  het zogenaamde Cool Moves Volley. Om de kinderen kennis te laten maken met deze vorm van volleybal, is een aantal weken voor het toernooi een clinic gegeven op de basisscholen. Tijdens deze clinic werden onder andere de spelregels uitgelegd, die in het toernooi van pas kwamen. Aan het einde van de ochtend (groep 4,5 en 6) en middag (groep 7 en 8) vond de prijsuitreiking plaats, die door de deelnemende teams en het toegestroomde publiek vol spanning werd gevolgd. In elke poule ging één team er met de beker vandoor. Uiteindelijk ging niemand met lege handen naar huis. Alle deelnemers kregen namelijk een gadget van Rabobank Merwestroom.

De winnaars per niveau zullen op 23 april 2014 deelnemen aan het Provinciaal Kampioenschap School Moves Volleybal. Hier gaan de teams strijden om 'Beste SMV team van de provincie' te worden.