Kia Hosseini van de Firma Snel, wethouder Piet Vat, Gert de Bruin van de kringloopwinkel en Mirjam Lankreijer van de Sociale Moestuin waren blij met het nieuwe onderkomen.
Kia Hosseini van de Firma Snel, wethouder Piet Vat, Gert de Bruin van de kringloopwinkel en Mirjam Lankreijer van de Sociale Moestuin waren blij met het nieuwe onderkomen. Richard van Hoek Fotografie

Lankreijer: ‘Heel erg blij met nieuwe Moestuinhuis

10 maart 2021 om 13:43 Natuur en milieu

SLIEDRECHT Er moest door het koude vriesweer even op worden gewacht, maar dinsdagochtend is dan toch de eerste unit van het Moestuinhuis geplaatst bij de Sociale Moestuin aan de Lijsterweg. De plaatsing van het Moestuinhuis is bekostigd door de lokale Kringloopwinkel. Dit wordt het tweede gebouw wat dankzij de Kringloopwinkel in het groene hart van Sliedrecht wordt gebouwd.

door Marjanne Dijkstra

,,Het is echt geweldig! Het hele gebouw staat al”, jubelt voorzitter van de Sociale Moestuin Mirjam Lankreijer. ,,We hebben nu 180 vierkante meter tot onze beschikking, waar we hiervoor 100 vierkante meter hadden. Ons oude gebouw was oud en op. De Kringloopwinkel wilde ons wel financieel helpen en we hebben toen gevraagd of er een serre aan het bestaande Moestuinhuis gebouwd kon worden. Gezien de leeftijd van het oude gebouw en de waterschade uit 2015 werd het bouwtechnisch niet verstandig geacht om er iets nieuws aan te bouwen. Ook de houten vloeren waren behoorlijk aangetast door het water. Er moest dus echt wat nieuws komen. Met dank aan de grote schenking van de Kringloopwinkel - zij schonken de Sociale Moestuin 200.000 euro - konden we dit realiseren.”

In verband met de huurgrond en de voorwaarden die zijn gesteld, werd gekozen voor een semipermanent gebouw bestaande uit 10 containerunits. De firma Jan Snel uit Montfoort voerde de opdracht van de bouw uit. Lankreijer: ,,Jan Snel bleek de Sociale Moestuin ook een mooi initiatief te vinden en sponsorde de extra ramen en deuren in het gebouw. We hebben ook een mooie gift uit het VSB fonds waarmee we een heel groot deel van het interieur kunnen sponsoren. We kijken nog wel even op ons gemak waar we bijvoorbeeld de keuken willen en we plaatsen even wat oud meubilair dat we nog hebben terug. We zijn hier zo ontzettend blij mee. We hopen nu dat het pad tussen de Lijsterweg en de moestuin zelf wordt opgeknapt, dat maakt de moestuin beter en mooier bereikbaar.”

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie