Jolanda aan de Skinbar met de Observ520x.
Jolanda aan de Skinbar met de Observ520x. Eigen foto

BrownEyes laat klant in huid kijken

2 september 2021 om 18:20 Zakelijk

SLIEDRECHT Schoonheidsinstituut BROWNEYES is op 1 september gestart met de huidscan ‘Observ’. Het geavanceerde apparaat maakt bijzonder scherpe foto’s die het mogelijk maken de huid op celniveau te analyseren. Tijd voor een bezoekje aan het fraaie instituut aan de Thorbeckelaan 75, waar eigenaresse Jolanda Dekker uitleg gaf over de werking van de ‘Observ’.

Het gesprek vind plaats aan de ‘skinbar’, de plek waar bij BROWNEYES alle behandelingen van de huid beginnen. Jolanda blikt kort terug op de afgelopen anderhalf jaar, waarin het instituut vanwege COVID-19 gedwongen was om tweemaal gedurende een langere periode de deuren te sluiten. Zij vertelt: ,,Wij hebben die tijd gebruikt om met elkaar te kijken naar wat beter zou kunnen. Verder hebben we onszelf de vraag gesteld welke uitbreidingen voor de klant van meerwaarde zouden kunnen zijn en hoe wij de beleving van onze klanten, waaraan bij BROWNEYES veel waarde wordt gehecht, verder konden optimaliseren.”

Jolanda vertelt verder: ,,Wij willen de klant graag meenemen in de huid. Alles begint met een goed huidbeeld vóór de eerste behandeling, maar ook tijdens uitvoering van het behandelplan met als einddoel de droomhuid waar we samen met de klant naartoe willen werken. De ’Observ’ helpt ons om de resultaten in kaart te kunnen brengen. Het apparaat maakt binnen 10 seconden 6 foto’s van de huid in een verschillende lichtmodus. Veel huidaandoeningen als rimpels, pigmentvlekken, acné en verslappingen in de diepere huidlagen worden dan zichtbaar.” 

,,Je kunt stellen dat de ‘Observ’ ziet wat wij met het blote oog nog niet kunnen waarnemen. Dit stelt ons in staat om veel sneller te anticiperen op wat de huid in de toekomst nodig heeft. Dit wordt vastgelegd in een behandelplan waarin de behandelingen en technieken om de huid daadwerkelijk te verbeteren worden vastgelegd. Met de nieuwe apparatuur maken we aantal malen per jaar een opname om de klant de vooruitgang te laten zien.”

Binnen BROWNEYES wordt gewerkt met verschillende toonaangevende merken. ,,Het Spaanse Germaine de Capuccini is een hoogwaardig merk dat wordt ingezet bij de behandeling van de gevoelige huidtypen”, laat Jolanda weten. ,,Het staat in de top-5 wereldwijd van de professionele cosmetica. Het noemen waard is ook het Amerikaanse merk Image Skincare. De producten bevatten veel fruitzuren, waarmee dieperliggende huidproblemen, die voor het blote oog normaliter onzichtbaar zijn, worden aangepakt. Verder is het vermelden waard dat de producten van beide merken proefdiervrij zijn.”

Jolanda: ,,Al vele jaren worden in ons instituut reguliere huidmetingen verricht. We meten het vochtgehalte, de PH-waarde en de lipiden, die het vocht vasthouden om de huid soepel te houden. Innovatie is vanaf het prille begin een belangrijk woord geweest bij BROWNEYES. Komend najaar gaan wij de klanten weer verrassen met interessante, nieuwe technologieën. Zie ook onze website www.brown-eyes.nl en onze Facebookpagina. We zijn telefonisch bereikbaar via 0184-633746.”

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie