,,We bieden sh’bam, een intensief programma waarbij men beweegt op muziek."
,,We bieden sh’bam, een intensief programma waarbij men beweegt op muziek." Synergos Sliedrecht

Breed en veilig sportaanbod bij Synergos

27 augustus 2021 om 15:03 Overig

SLIEDRECHT Synergos is als omnisportvereniging met bijna 800 leden één van de grootste sportverenigingen van Sliedrecht. De club biedt ook het meest gevarieerde sportaanbod van Sliedrecht, van kleutergym tot volleybal en van turnen tot dans voor mensen met een verstandelijke beperking. Synergos heeft voor ieder wat wils.

door Suzanne Heikoop

Omnisportvereniging Synergos werd in 2000 opgericht als samenvoeging van twee gymnastiekverenigingen: het christelijke Sport en Vriendschap en het openbare Sport Staalt Spieren. Penningmeester Annelies Borsje vertelt: ,,Anders dan mensen wel eens denken, bieden wij niet alleen gym- en turnlessen. We hebben een grote dansafdeling, met kiddy-dance vanaf 3 jaar, street- en kidsdance en als kers op de taart Dansplezier, een dansgroep voor mensen met een verstandelijke beperking. Jaarlijks geven de dansgroepen ook een optreden en een aantal groepen treedt op bij evenementen zoals Koningsdag en het Baggerfestival. Recreatief volleybal vindt iedere dinsdagavond plaats. Bij turnen en gym zijn er de hele week door voor verschillende leeftijden lessen. Dat begint al vanaf een jaar of twee, bij ouder/kind, kleuter- en peutergym. Gym zelf wordt gegeven als meisjes- en jongensgym en er is een selectie die regelmatig prijzen behaalt, ook op landelijk niveau. Een populaire afdeling voor de jeugd is het Spaceturnen. Dit is het turnen met alle springtoestellen, o.a. trampolines. Ook deze afdeling is succesvol op wedstrijden.”

Groepslessen zijn er voor alle achttienplussers en in alle soorten en maten. Secretaris Elly de Visser vertelt: ,,We bieden uren bodypump, yoga, pilates, tai chi, body fit en sh’bam, een intensief programma waarbij men beweegt op muziek. Per 30 augustus beginnen we met 60+ Fit. We vinden het belangrijk dat iedereen blijft bewegen, zeker als je ouder wordt. Onder enthousiaste begeleiding bewegen deelnemers op muziek, alle spieren komen daarbij aan bod en het is goed voor de conditie. Ook Zumba wordt weer aangeboden. In september zijn de 60+ Fit en zumbalessen gratis uit te proberen.”

Synergos biedt haar lessen door heel Sliedrecht aan. Annelies: ,,Zo zit er voor iedereen wat in de buurt. We zouden graag een eigen accommodatie willen, om daarmee ontmoetingen en verbinding te stimuleren. Dit plan staat nog even ‘on hold’. We hebben gelukkig een trouwe groep leden en vrijwilligers die de vereniging draaiend houden. Daar kunnen er nooit genoeg van zijn. De meeste leidinggevenden zijn ook zeer ervaren en gediplomeerd, zij worden ondersteund door enthousiaste hulpleiding. Dat kenmerkt ons, we bieden kwaliteit en veiligheid tijdens onze lessen. De contributie voor de lessen is zo laag mogelijk, we zijn een vereniging zonder winstoogmerk.”

Het aanbod en de lestijden van Synergos zijn te vinden op de website: www.omnisport-synergos.nl. Vraag en aanbod voor nieuwe sporten zijn altijd welkom.

Suzanne Heikoop

advertentie
advertentie